Două autospeciale noi au ajuns pe malul Borcei pentru misiunile pompierilor

Două autospeciale noi au ajuns pe malul Borcei pentru misiunile pompierilor

Autospeciale noi pentru pompierii călărăşeni FOTO Facebook/ISU Călăraşi

Pompierii călărăşeni au două autospeciale noi pentru misiuni, achiziţionate prin Proiectul transfrontalier RO BG 415. Cele două autovehicule de teren vor fi  distribuite şi devin operative la Detaşamentul Călăraşi şi Oltenita.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Călăraşi, plt.adj. Ovidiu Tătăranu, acestea vor fi folosite atât la misiuni in situaţiile de urgenţă din zona de competenţă, cât şi la transportul materialelor sanitare şi vaccinurilor.

În toamna anului trecut, un nou echipament, achiziţionat tot print-un proiect transfrontalier, pentru intervenţia la situaţii de urgenţă a ajuns la ISU Călăraşi. Este vorba despre un sistem mobil de pompare a apei în caz de inundaţii. Sistemul este format din 3 pompe cu o capacitate de pompare de 50.000 l/minut, prevăzut cu rampe uşoare şi dispozitive plutitoare.
 
Conform Consiliului Judeţean Călăraşi, construcţia este compactă, realizată dintr-o carcasă de tip container şi dispune de acces la orice apă deschisă la o distanţă de minimum 50 m pe orizontală şi/sau minimum 10 m pe verticală.
 
Întregul echipament afost achiziţionat în cadrul proiectului transfrontalier "Managementul de risc şi protecţia la inundaţii în regiunile Călăraşi-Polski Trambesh, România-Bulgaria, implementat de Consiliul Judeţean Călăraşi.
Valoarea sistemului de pompare este de 550.000 de euro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările