Cum a ajuns o fată de la ţară în elita mondială a modei. Strălucitoarea Elena Baguci, prima româncă din Vogue

Cum a ajuns o fată de la ţară în elita mondială a modei. Strălucitoarea Elena Baguci, prima româncă din Vogue

Elena Baguci, un model cu succes internaţional Fotografii:Facebook Elena Baguci

Ironizată în copilărie pentru alura sa, îmbrăcată în haine sărăcăcioase din cauza traiului modest, Elena Baguci a demonstrat unei lumi întregi că nu contează de unde provii. Originară din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi, tânăra, ambiţioasă şi bine educată, s-a stilat în câţiva ani şi a strălucit pe cele mai pretenţioase podiumuri de modă.

Ştiri pe aceeaşi temăUn casting organizat de agenţia de modeling MRA i-a deschis uşile succesului. La 14 ani a făcut furori la Milano, la 17 ani a cucerit Europa, iar de câţiva ani trăieşte la New York, într-un apartament situat în apropiere de Madisson Square Garden. “Cel mai des merg în Cipriani, cel mai bun restaurant din New York, care are un "private club" unde se adună lumea bună. Nu trebuie să faci niciun demers ca să obţii un card de acces, te selectează ei... te lasă sau nu să intri", povestea Elena Băguci revistei "Tabu", în urmă cu ceva timp.

700.000 de dolari în cont, la 19 ani

A defilat pentru cele mai mari case de modă din lume: Valentino, Gucci, Chanel, Hermes, Versace, Givenchy, Marc Jacobs, Balenciaga, Giorgio şi Emporio Armani, Jean Paul Gaultier  sau Christian Lacroix.

Este prima româncă apărută în catalogul "Vogue". Faima şi recunoaşterea internaţională s-au reflectat şi în conturile sale. Astfel, la 19 ani, Elena a câştigat 700.000 dolari, printr-un singur contract, atunci când a devenit imaginea parfumului “Gold” al casei Donna Karan, pentru trei ani.

Călărăşeanca, născută la 28 octombrie 1986 în comuna Chirnogi, din judeţul Călăraşi, merge în cele mai exclusiviste cluburi din străinătate, ia parte la cele mai pretenţioase petreceri şi îmbracă haine de mii de euro.

Cu toate acestea, nu uită de unde a plecat. Mai mulţi oameni din sat au povestit pentru cancan.ro, cum Elena vine la Chirnogi de câte ori poate.

Mai ales de Paşte şi de Crăciun, a fost văzută la biserică, alături de mama sa. Familia sa este una modestă, părinţii au lucrat la CAP înainte de Revoluţie şi mai are doi fraţi mai mari.

Chiar într-unul dintre interviurile acordate a mărturisit că îi este dor de locurile natale şi că se simte singură.

"Plâng des pentru că mă simt singură. Aş vrea să fiu acasă. Sunt departe şi nu sunt niciodată acolo când se întâmplă lucruri. Am două vieţi. Sunt momente în care plâng în hohote, dar nu aş putea să mă mai întorc la viaţa mea de dinainte."

A fost coperta următoarelor reviste:

Grecia: 'Harper's Bazaar'; 'Elle' -iulie 2013
Italia: 'Grazia'  - octombrie 2004
Portugalia: 'Elle' - august 2013
Rusia: 'Vogue' - martie 2006
Spania: 'Telva' - mai 2006; 'Vogue' - iulie 2007; 'Elle' - octombrie 2012
US: 'Dallas' - mai 2011; 'DC' - mai 2011

Deşi a câştigat rapid faimă şi bani, Elena a continuat să înveţe. A reuşit să-şi ia diploma de bacalaureat la 21 de ani şi vorbeşte fluent patru limbi străine:engleză, franceză, italiană şi spaniolă.

Vă recomandăm şi:

INTERVIU Cătălin Botezatu, designer de modă: „Nu există viaţă şi lume mondenă în România. Este o spoială, o mizerie socială“

FOTO Moda străzii: Privind spre soarele lui februarie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările