Concursurile profesioniste pentru situaţii de urgenţă: Pompieri din 4 judeţe se întrec pe malul Borcei

Concursurile profesioniste pentru situaţii de urgenţă: Pompieri din 4 judeţe se întrec pe malul Borcei

Militarii din 4 judeţe, în competiţie la Călăraşi FOTO ISU Călăraşi

Pompierii militari din 4 judeţe îşi vor demonstra priceperea în cadrul desfăşurării etapei zonale cu numărul 3 a concursurilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, care desfăşoră până pe 2 august la Călăraşi.

La această etapă vor participa servicii profesioniste pentru situaţii de urgenţă din judeţele: Ialomiţa, Tulcea, Constanţa şi Călăraşi, concursul fiind cu tematică specifică serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, având caracter tehnico-aplicativ şi sportiv.
 
Întrecerea constă în parcurgerea a patru probe: Scara de fereastră – 8 concurenţi, „Pista cu obstacole pe 100 metri – 8 concurenţi, Ştafeta 4 x 100 metri- 2 echipe cu câte 4 concurenţi şi realizarea dispozitivul de intervenţie la motopompă – 7 concurenţi. Concursul se va desfăşura în incinta Stadionului Municipal ”Ion Comşa” din Călăraşi, în zilele de 1 şi 2 august 2019, începând cu ora 08.00.
 
Pe parcursul acestor manifestări se au în vedere dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie şi popularizarea în rândul cetăţenilor, a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă.
 
Competiţia este organizată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al Judeţului Călăraşi. Lotul câştigător al acestei etape va participa la etapa finală, care va fi organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgentă şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă al Judeţului Bacău. Câştigătorii etapei finale vor primi cupa transmisibilă ,,Căpitan Pavel Zărnescu”.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: