Cetăţenii, invitaţi să propună proiecte pentru dezvoltarea judeţului Călăraşi

Cetăţenii, invitaţi să propună proiecte pentru dezvoltarea judeţului Călăraşi

Consiliul Judeţean Călăraşi va valida propunerile cetăţenilor FOTO Adevărul

Consiliul Judeţean Călăraşi lansează primul exerciţiu pentru stabilirea priorităţilor judeţului la care sunt provocaţi să participe şi cetăţenii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 Proiectele identificate şi propuse de cetăţenii judeţului Călăraşi, vor fi validate de Consiliul Judeţean, în urma unui proces de votare prin care să se asigure reprezentativitatea rezultatelor, apoi asumate şi implementate.
 
Cetăţenii vor fi astfel implicaţi într-un proces democratic de deliberare şi decizie pentru stabilirea modalităţii optime de cheltuire a unei părţi din bugetul judeţului Călăraşi, asumându-şi, în acest fel, rolul de participanţi activi în definirea şi abordarea problemelor comunităţii.
 
Valoarea bugetului propus, pentru anul bugetar 2020, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate, reprezintă 2% din bugetul anual al Consiliului Judeţean Călăraşi şi este în cuantum de 4.377.000 lei. Valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 1.000.000 lei, inclusiv T.V.A., urmând ca celelalte proiecte eligibile să fie finanţate până la epuizarea sumei totale alocate.
 
Procesul de bugetare participativă este unul orientat către cetăţean, iar obiectivele principale sunt: creşterea nivelului de dialog şi de colaborare dintre cetăţeni şi Consiliul Judeţean Călăraşi; ajustarea politicilor publice în concordanţă cu nevoile şi aşteptările cetăţenilor; îmbunătăţirea transparenţei Consiliului Judeţean Călăraşi;
iniţierea şi stimularea democraţiei participative. Sunt încurajaţi să se implice în procesul de bugetare participativă toţi cetăţenii judeţului Călăraşi care au interes în dezvoltarea judeţului Călăraşi şi au vârsta minimă de 18 ani.
 
Pentru mai multe detalii legate de domeniile de aplicare, calendarul de depunere, modalitatea de înscriere a proiectelor, criteriile de eligibilitate, votarea şi validarea acestora, puteţi consulta site-ul Consiliului Judeţean Călăraşi www.calarasi.ro, Secţiunea Informaţii publice/Bugetare participativă, unde regăsiţi Regulamentul de participare şi Dispoziţia preşedintelui nr. 186 din 29.11.2019 privind aprobarea măsurilor pentru implementarea procesului de bugetare participativă  la nivelul judeţului Călăraşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: