Aproximativ 9.000 de cazuri de dispariţii, soluţionate de poliţişti în 2019

Aproximativ 9.000 de cazuri de dispariţii, soluţionate de poliţişti în 2019

Poliţiştii au fost sesizaţi anul trecut despre dispariţia a 8.800 de persoane FOTO Adevărul

În primele 11 luni din 2019, în urma activităţilor de căutare ale poliţiştilor, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigaţii Criminale, au fost depistate 3.322 de persoane urmărite la nivel naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Dintre persoanele urmărite, 2.453 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 368 aveau mandate de arestare preventivă, iar 327 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare.
 
Alte 149 de persoane erau urmărite în temeiul unor sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate, 13 erau evadate, iar 12 persoane erau urmărite prin Biroul Naţional Interpol.
 
De asemenea, în perioada ianuarie - noiembrie 2019, poliţiştii de investigaţii criminale au înregistrat 8.841 de cazuri de dispariţii de persoane, din care 5.388 cu vârsta sub 18 ani. În această perioadă, poliţiştii au soluţionat 8.998 de cazuri de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 5.562 de minori.
 
"Aceste cifre nu înseamnă tot atâtea persoane dispărute, întrucât fiecare plecare sesizată este înregistrată ca o nouă dispariţie, existând situaţii când un copil a plecat de la domiciliu sau din centrul de ocrotire în mod repetat.
 
Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliţia Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum şi de depistare a persoanelor dispărute", a anunţat OGPR.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: