Angajatori amendaţi de inspectorii ITM cu 20.000 de lei pentru muncă la negru

Angajatori amendaţi de inspectorii ITM cu 20.000 de lei pentru muncă la negru

Controale iTM în judeţul Călăraşi FOTO Shutterstock

Zeci de angajatori au fost amendaţi în ultima săptămână de inspectorii ITM, în cadrul unor controale privind modul de identificare a riscurilor care provoacã afecţiuni musculo-scheletice, acţiuni de verificare privind securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor vârstnici, acţiuni de control la transportatorii rutieri de mărfuri etc.

Inspectorii din cadrul Compartimentului relaţii de muncă au verificat 17 angajatori, 2 au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 20 de măsuri cu termene precise de rezolvare. Compartimentul securitate şi sănătate în muncă a efectuat 22 de controale, 13 angajatori au fost sancţionaţi, au fost aplicate 22 de avertismente şi s-au dat amenzi în valoare de 7.000 de lei. 
 
Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 23 de măsuri cu termene precise de rezolvare. Inspectorii de muncă vor continua efectuarea controalelor la instituţiile şi operatorii economici de pe raza judeţului Călãăraşi, împreună cu alte organe ale statului.  Aceste controale vor consta în verificarea respectării mãsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020 şi actele normative în vigoare în aplicarea acesteia, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, precum şi pentru asigurarea unui mediu sigur pentru sănătatea lucrătorilor.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările