FOTO Dragonu, cel mai mare furnizor de canabis din Alba Iulia, condamnat la ani grei de închisoare. Cariera infracţională  a traficantului de 31 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragonu a devenit cel mai important furnizor de cannabis din Alba Iulia
Dragonu a devenit cel mai important furnizor de cannabis din Alba Iulia

Cel mai important furnizor de canabis din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare cu executare. Dura George Virgil Alin, zis Dragonu, a primit pedeapsa într-un dosar din 2017, el fiind, în prezent, arestat într-o altă cauză pentru infracţiuni similare.

Decizia de condamnare a inculpatului a fost pronunţată în 12 octombrie 2020 şi se referă la fapte din perioada 2015 - 2016. Dragonu (31 ani) este printre ultimii inculpaţi dintr-o grupare de opt persoane care primeşte o pedeapsă, el fiind singurul condamnat cu executare. 

Bărbatul, care în ultimii ani a devenit practicant de performanţă în domeniul sporturilor de contact, a fost condamnat de Tribunalul Alba la 5 ani şi 260 zile închisoare, la care se adaugă pedeapsa de 7.100 lei amendă. Dragonu a contestat pedeapsa, iar dosarul va fi transferat la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit anchetatorilor, grupul opera în perioada 2015-2016 în Alba Iulia, în scopul deţinerii şi vânzării de droguri de risc, precum şi pe linia efectuării de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive. Aceştia procurau din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le prepararau, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2 kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite şi care urma să fie comercializată consumatorilor de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara.

În laboratorul improvizat ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram. Mulţi dintre tinerii consumatori (chiar şi minori) au ajuns la spital şi au avut nevoie de tratament după ce au consumat din substanţele vândute de membrii grupării. Un al doilea inculpat judecat alături de Dragonu (C. Sebastian) a fost achitat de Tribunalul Alba.

dragonu droguri alba

Dragonu a continuat, însă, să vândă droguri de risc consumatorilor din Alba Iulia. În 6 octombrie 2020 a fost arestat din nou, procurorii DIICOT susţinând că a devenit cel mai important furnizor de cannabis din Alba Iulia. În urma a 10 percheziţii domiciliare, procurorii au ridicat mai multe substanţe vegetale susceptibile de a fi cannabis, substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 10 telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, dispozitive de mărunţit droguri, 64.900 de lei, 702 lire sterline şi mai multe înscrisuri, se arată într-un comunicat al DIICOT. 

”În cauză s-a reţinut faptul că inculpatul, ajutat de alte persoane, a comercializat cannabis şi substanţe psihoactive către consumatorii de pe raza municipiului Alba Iulia, cu sume cuprinse între de 50 şi 100 de lei/gram. Tranzacţiile au avut loc în zona unor localuri, cu ocazia petrecerilor ce au avut loc acolo, dar şi în zona imobilului în care inculpatul locuieşte, numărul acestora fiind atât de mare încât inculpatul a ajuns să fie cunoscut în rândul consumatorilor ca principalul furnizor de substanţe psihoactive de pe raza municipiului Alba Iulia”, se precizează în comunicatul DIICOT.

dragonu droguri alba

Dura George Virgil Alin are o carieră infracţională de invidiat. Într-un alt dosar este judecat, la Judecătoria Alba Iulia, pentru fals material în înscrisuri oficiale. A fost judecat înclusiv în celebrul dosar ”Prostituate pentru VIP-uri”, în care a fost condamnat, în 2012, la 5 ani de închisoare cu executare după ce a recunoscut faptele. Acesta organiza petreceri, dintre care unele se întindeau pe parcursul a două zile, la care invita mai mulţi prieteni ce întreţineau relaţii sexuale cu minore ce erau drogate forţat.

Minorele erau racolate de George Virgil Dura de la liceele din Alba Iulia, de unde erau luate în pauze, de cele mai multe ori cu forţa. „Inculpatul racola minorele pe motiv că le iubeşte, după care le plasa la prieteni pe sume mici de bani sau chiar gratuit pentru a câştiga respectul acestora. În urma traumelor suferite fetele au abandonat şcoala“, se afirmă în rechizitoriul procurorilor din dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”. 

Vă mai recomandăm şi:

Fake news despre Ludovic Orban, cu poze făcute în 2018, în Alba, promovat de un senator PSD şi de Adriana Bahmuţeanu

 

VIDEO Imagini rare din Parcul Natural Apuseni. Ied de capră neagră, surprins la păscut lângă o stâncă

   

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite