Şi bătute, şi cu banii luaţi: cum au devenit sclave sexuale într-un club de lux din Ibiza 10 fete din Călăraşi. Doi proxeneţi, capturaţi într-o operaţiune spectaculoasă

Şi bătute, şi cu banii luaţi: cum au devenit sclave sexuale într-un club de lux din Ibiza 10 fete din Călăraşi. Doi proxeneţi, capturaţi într-o operaţiune 
spectaculoasă

Poliţiştii spanioli şi cei din Călăraşi au descins la Budeşti FOTO IPJ Călăraşi

O grupare din Budeşti care ducea fete în Spania şi le exploata sexual într-un club de lux din Ibiza a fost anihilată în cadrul unei operaţiuni complexe a poliţiştilor călărăşeni, DIICOT şi oamenii legii din străinătate. În timpul acţiunii, 10 femei care erau obligate să practite prostituaţia, una dintre ele gravidă în 6 luni, au fost salvate.

 

Poliţiştii din Călăraşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., în colaborare cu poliţiştii spanioli, au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de persoane. Au fost puse în executare 10 mandate europene de arestare şi a fost recuperat un prejudiciu de 600.000 de euro, bani pe care proxeneţii au reuşit să-i strângă, plasând fetiţe clienţilor dornici de sex contra cost.

Pe 24 august, ca urmare a unei cereri de asistenţă juridică internaţională emisă de autorităţile spaniole, a fost desfăşurată o operaţiune comună de către poliţiştii români şi de cei spanioli, simultan în Budeşti, judeţul Călăraşi, precum şi pe teritoriul Spaniei. Astfel, au fost efectuate două percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane. Poliţiştii care au luat parte la acţiune povestesc că au descins la Budeşti înainte de ivirea zorilor, luându-i direct din pat pe cei doi suspecţi.

 “ Nu am întâmpinat probleme, niciunul nu s-a opus, însă, la fel ca şi alte alte descinderi, s-au dat loviţi, încercând, cum le este obiceiul, să pară nevinovaţi. În acest dosar complex, cercetările fiind demarate de poliţiştii spanioli în 2012 s-a lucrat cot la cot. Operaţiunea de amploare a pornit din Ibiza, iar noi la Călăraşi am lucrat sub coordonarea lor. În dosar sunt implicaţi 8 cetăţeni români, dar şi spanioli, printre care şi patroana clubului de noapte unde fetele prestau pe bani. Trebuie spus faptul că acestea lucrau numai noaptea, în schimbul II, iar banii ajungeau toţi la proxeneţi care, într-un an au strâns în jur de 600.000 de euro”, spune unul dintre poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Călăraşi.

Metoda loverboy face ravagii

Aceştia le abordau pe fete internet şi ajungeau să le seducă, propunându-le o relaţie sentimentală în Spania, metoda loverboy fiind una la modă pentru a prinde în plase fetele naive. “La destinaţie însă, totul se dovedea a fi o legendă: promisiunile de iubire, un loc de muncă stabil, relaţia de prietenie şi înţelegere, dispăreau ca prin ceaţă. Începea iadul: tinerele erau bătute şi umilite ca să execute ordinele proxeneţilor şi erau ţinute toate încuiate într-o casă din Ibiza. Erau scoase doar pentru a merge şi a face sex pe bani. Proxeneţii le asigurau doar subzistenţa”, spun anchetatorii călărăşeni.
 
Rudele din Călăraşi căutau prada

Poliţiştii spanioli şi români au lucrat cot la cot în cadrul acestei operaţiuni care a pornit de la un apel făcut de o femeie din Ibiza la telefonul verde al poliţiei împotriva exploatării sexuale.
După ce au luat legătura cu victima, anchetatorii au descoperit o grupare de proxeneţi români, care acţiona în Ibiza şi care era condusă de doi bărbaţi din Călăraşi, unul dintre ei cunoscut la Budeşti drept Florin al lui Gerea. Ei sunt clienţi vechi ai Poliţiei: au antecedente penale pentru spargeri de societăţi comerciale şi furturi. Se pare că rudele acestora din România se ocupau cu identificarea victimelor: tinere minore sau de 18 ani, recent împliniţi, care proveneau din familii sărace şi destrămate.


Proxeneţii le abordau pe internet şi le ademeneau cu promisiunea unei relaţii în Spania, reuşind astfel să le convingă să plece din ţară. La destinaţie, însă, tinerele erau obligate să se prostitueze în beneficiul grupării, care apela la agresiuni şi pedepse dure ca să le înduplece. Aceste momente erau vizionate de toţi membrii grupării prin intermediul unei platforme mobile.

Profit de 600.000 de euro într-un an

La descinderi din România au participat poliţişti din cadrul IPJ Călăraşi, precum şi 6 poliţişti din cadrul Poliţiei Naţionale Spaniole, fiind puse în executare două mandate europene de arestare emise de autorităţile spaniole, pe numele a doi bărbaţi din Budeşti.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării infracţionale, cetăţeni români, ar fi recrutat, transportat şi adăpostit mai multe tinere din România, în scopul exploatării sexuale a acestora pe teritoriul Spaniei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri referitoare la transferuri bancare din Spania către România. Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a confirmat mandatele de arestare, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, trafic de persoane, spălare de bani şi loviri sau alte violenţe. Concomitent, pe teritoriul Spaniei au fost puse în executare şi confirmate 8 mandate de arestare emise pentru aceleaşi infracţiuni, faţă de cetăţeni români, toţi membri ai grupării.  În urma operaţiunii au fost eliberate zece tinere de naţionalitate română, majoritatea din împrejurimile Budeştiul, dar şi din Bucureşti, dintre care una era însărcinată în luna a şasea.Vă recomandăm şi:

Cum a vrut să se îmbogăţească un militar din prostituţie: şi-a făcut bordel în casa soacrei. O minoră a abandonat şcoala şi i-a călcat pe urme

Sex pe bani în străinătate. O grupare de proxenetism şi prostituţie, luată cu asalt de oamenii legii: percheziţii în 2 judeţe

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările