Şcoala din cartierul cel mai sărac al Călăraşiului va avea o sală de sport de lux

Şcoala din cartierul cel mai sărac al Călăraşiului va avea o sală de sport de lux

Un nou corp de clădire care include o sală de sport modernă, în cartierul Cărămidari FOTO Facebook/PMC

Şcoala din cartierul cel mai sărac al Călăraşiului va fi modernizată cu fonduri europene. Autorităţile locale vor investi aproximativ un milion de euro pentru  un corp de clădire de lux din cartierul Cărămidari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia Programe şi Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi a semnat contractul  pentru reabilitarea la standarde europene a şcolii din cartierul Cărămidari.
 
Serviciile de proiectare şi de execuţie a lucrărilor  fac parte din proiectul „Regenerarea fizică a zonei defavorizate Cărămidari (Şcoala nr. 7) prin dezvoltarea bazei materiale destinate activităţilor educative, culturale şi recreative”. 

În completarea acestuia se va realiza şi canalizare pe str. Oborului, din bugetul local. 
 
Finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, proiectul are o valoare de 0,954 milioane de euro, durata lucrărilor de execuţie fiind de 18 luni.
 
Conform autorităţilor locale, proiectul propune construirea unui corp nou de clădire în incinta Şcolii gimnaziale nr. 7, având funcţiunea de sală de sport destinată desfăşurării de activităţi educative, culturale şi recreative. 
 
 
Şcoala nr.7 se modernizează FOTO Facebook/PMC
    
De asemenea, se va reabilita strada Oborului, atât structura rutieră, cât şi a trotuarelor, se va face numai după introducerea canalizării pe stradă, cu racordare la canalizarea de pe străzile vecine.
 
Şcoala nr.7 se modernizează FOTO Facebook/PMC
    
 
„Primăria Municipiului Călăraşi va finanţa cu fonduri de la bugetul local lucrările pentru reţeaua de canalizare şi racordarea la canalizarea existentă. Lungimea străzii este de 436 metri. În cel mai scurt timp se va emite ordinul de începere a serviciilor de proiectare”, a anunţat Marius Dulce, primarul oraşului Călăraşi. 

În ceea ce priveşte proiectul cu titlul „Modernizare Centru comunitar existent şi amenajare zone adiacente (Oborul Nou)”, finanţat prin POR 2014-2020, se estimează că până la finele acestei luni se va semna contractul de prestare a serviciilor de proiectare şi de execuţie a lucrărilor. Valoarea proiectului este de 0,251 milioane de euro, durata de execuţie fiind de 9 luni.
 
Şcoala nr.7 se modernizează FOTO Facebook/PMC
  
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările