VIDEO Bustul Mareşalului Alexandru Averescu, dezvelit în apropierea intrării în Parcul Crâng

VIDEO Bustul Mareşalului Alexandru Averescu, dezvelit în apropierea intrării în Parcul Crâng

Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău  şi comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”  a organizat miercuri, un ceremonial militar şi religios cu ocazia dezvelirii bustului mareşalului Alexandru Averescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Bustul este amplasat în apropierea intrării în Parcul Crâng şi a fost realizat cu ocazia aniversării înfiinţării Armatei a 2-a, al cărei prim comandant a fost generalul de divizie, pe atunci, Alexandru Averescu.
 
Bustul Mareşalului Averescu a fost realizat de artistul plastic Valentin Tănase, directorul studioului de arte plastice al Armatei.
 
„Când primesc sarcina de a realiza o lucrare de artă reprezentând o personalitate istorică, mă documentez în legătură cu biografia sa, epoca în care a trăit, datele referitoare la costumaţie şi toate detaliile. Încerc să descopăr inclusiv temperamentul şi felul de a fi al respectivei personalităţi”, a declarat artistul Valentin Tănase, colonel în rezervă.
 
Realizarea lucrării de artă a fost finanţată de europarlamentarul Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, născut în Basarabia în aceeaşi localitate ca şi Mareşalul Averescu.
 
„Sunt prezent aici după ce în urmă cu câţiva ani am răspuns solicitării venite din partea Fundaţiei <Mareşal Alexandru Averescu> (n.r. – de a finanţa bustul) din dorinţa de a păstra vie memoria celor care au scris pagini din istoria României. Sunt aici pentru că sunt născut în comuna Mareşal Averescu din Basarabia şi am fost călăuzit de opera mareşalului, un fiu al Basarabiei”, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac.
 
Alături de autorităţile locale, prefectul Carmen Ichim, preşedintele consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, primarul Constantin Toma, la eveniment a fost prezent şi generalul de brigadă Marian Bodea, şeful direcţiei Operaţii din cadrul Statului Major al Apărării.
 
După ceremonialul de dezvelire al bustului, evenimentul a continuat cu o slujbă religioasă oficiată de Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei ÎPS Ciprian alături de un sobor de preoţi.
 
Evenimentul s-a încheiat cu depunerea de coroane şi defilarea Gărzii de Onoare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările