Veşti bune din Spitalul Militar. Subofiţerul Bogdan Dragomir, împuşcat de talibani, îşi va relua activitatea în curând

Veşti bune din Spitalul Militar. Subofiţerul Bogdan Dragomir, împuşcat de talibani, îşi va relua activitatea în curând

Sursa Facebook/MihneaMotoc

Sergentul major Bogdan Dragomir, buzoianul rănit pe 7 mai, în Afganistan, va fi externat zilele acestea din Spitalul Militar din Bucureşti. Militarul se recuperează bine şi în curând îşi va putea relua activitatea. El a fost rănit în atacul dintr-o bază de lângă Kandahar a Poliţiei afgane, în care alţi doi buzoieni şi-au pierdut viaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Astăzi l-am revăzut cu bucurie, în România, pe sergentul major Bogdan Dragomir, bravul nostru militar care a supravieţuit din schimbul de focuri de la începutul lunii mai, din Afganistan.Nu pot fi decât încântat că se restabileşte în condiţii foarte bune. Se va externa în zilele următoare şi se va putea întoarce la familia şi unitatea sa. A fost foarte bine încadrat medical la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, din Bucureşti. Îi doresc sergentului major Dragomir să ajungă cât mai repede la potenţialul său maxim”, a scris pe pagina sa de Facebook Ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

Bogdan Dragomir, militarul de 26 de ani din Maxenu, rănit în Afganistan în atacul în care au murit doi militari, de asemenea, din Buzău, a fost vizitat de ministrul Apărării Mihnea Motoc şi în Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, unde a fost evacuat imediat după incident. Ministrul Motoc i-a înmânat atunci buzoianului medalia conferită de preşedintele Iohannis, precum şi un stilou şi o scrisoare din partea premierului Dacian Cioloş.

BuzoienIi Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu au fost ucişi, iar Bogdan Dragomir a fost rănit, pe 7 mai, în Afganistan. Indivizi care purtau uniforma forţelor de securitate afgane au deschis focul în timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, într-o bază de pregătire din apropierea localităţii Kandahar. 

Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu au fost înaintat post mortem în gradul de sublocotenent şi au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis. Ei vor fi declaraţi cetăţeni de onoare ai judeţului Buzău. De asemenea, două străzi din Buzău le vor purta numele celor doi bravi militari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: