Veste bună pentru elevii de la ţară: pot călători gratis cu autobuzele Trans Bus

Veste bună pentru elevii de la ţară: pot călători gratis cu autobuzele Trans Bus

Elevii din mediul rural pot circula gratuit cu autobuzele Trans Bus în baza unui abonament subvenţionat de Primăria municipiului Buzău. Hotărârea a fost luată de consilierii municipali în şedinţa CLM de joi. Până în prezent, de acest avantaj beneficiau doar elevii cu reşedinţa în municipiul Buzău.


Elevii care locuiesc în mediul rural vor avea de azi posibilitatea de a circula gratuit cu mijloacele de transport public în comun ale  societăţii Trans Bus,  în baza unui abonament ce este subvenţionat de municipalitatea buzoiană. 

Cei mai avantajaţi sunt copiii din Mărăcineni şi Săpoca, unde ajunge autobuzul 2, şi în curând cei din Vadu Paşii, care urmează să aibă traseu de autobuz.

De asemenea, atât elevii din municipiu cât şi cei din judeţ vor primi un abonament gratuit pe o singură linie, iar la preţul special de 30 lei, adică o treime din preţul întreg al unui abonament, au posibilitatea de a circula pe toate traseele Trans Bus.

Consilierii locali municipali au aprobat proiectul de hotărîre înaintat de conducerea Primăriei, prin care a solicitat ca nu numai elevii care locuiesc în municipiul Buzău să beneficieze de această facilitate, ci toţi elevii care învaţă în municipiul Buzău, chiar dacă au domiciliul în mediul rural. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: