Sediul unui liceu din Buzău devine centru universitar cu profil tehnic

Sediul unui liceu din Buzău devine centru universitar cu profil tehnic

Foto I.B.

Un centru universitar cu profil tehnic va apărea în Buzău. Potrivit autorităţilor locale, noua unitate de învăţământ superior va funcţiona în sediul fostului liceu „Costin Neniţescu” de pe strada Transilvaniei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edilul-şef al municipiului Buzău, Constantin Toma, spune că proiectul privind înfiinţarea la Buzău a unui centru universitar cu discipline de profil tehnic va primi finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Încercăm să construim acolo un consorţiu pentru învăţământul dual şi învăţământul tehnic superior, respectiv să scoatem şi muncitori înalt calificaţi dar să realizăm şi facultăţi de inginerie tehnică. Deoarece este un spaţiu generos, la fostul liceu <Costin Neniţescu> intenţionăm să creăm, pe o viziune nouă, un viitor centru universitar”, a declarat Constantin Toma, primarul Buzăului.

Anul viitor, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” va reveni în sediul propriu, de pe strada Independenţei, lucrările de reabilitare ale imobilului fiind aproape de final. 

Astfel, actualul sediu provizoriu al colegiului, de pe strada Transilvaniei, va fi amenajat corespunzător pentru noua destinaţie, cea de centru universitar. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările