Rezultate slabe la Bacalaureatul de toamnă. La Buzău, au promovat 23,4 la sută dintre cei prezenţi la examen

Rezultate slabe la Bacalaureatul de toamnă. La Buzău, au promovat 23,4 la sută dintre cei
prezenţi la examen

Arhivă adevarul.ro

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat s-a încheiat, odată cu afişarea rezultatelor. Au promovat numai 23,4 la sută dintre elevii cei prezenţi la examen. Un număr de 938 de elevi din Buzău s-au înscris pentru a repeta examenul maturităţii însă doar 786 s-au prezentat la examene. Dintre aceştia, numai 184 de candidaţi au obţinut note de trecere.


Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, predomină mediile cuprinse între 6.00 şi 6.99 şi numai un elev a obţinut o medie mai mare de 8.00. Examenul a fost tratat cu superficialitate, spun reprezentanţii IŞJ Buzău, dovadă fiind faptul că jumătate dintre elevii care au susţinut examenele din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului au predat tezele goale.
 
În aceste condiţii, oficialii din învăţământ spun că nu este exclus ca pe viitor să se renunţe la organizarea sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările