Peste 600 de elevi din patru judeţe, aşteptaţi la o acţiune de ecologizare în comuna Berca

Peste 600 de elevi din patru judeţe, aşteptaţi la o acţiune de ecologizare în comuna Berca

Copiii vor curăţa zona Mănăstirii Răteşti şi a Vulcanilor Noroioşi

Comuna buzoiană Berca va fi, sâmbătă, gazdă pentru câteva sute de copii din mai multe judeţe. Peste 600 de elevi de clasă primară şi de gimnaziu din Bucureşti, Buzău, Galaţi şi Ploieşti vor participa la o acţiune de ecologizare a mediului înconjurător în zona Mănăstirii Răteşti şi a Vulcanilor Noroioşi.

 
Este vorba de un un proiect iniţiat de Asociaţia Turistică Ghizii României, sub denumirea „EcoTerra – Visul Verde pentru o altfel de lume!”. Elevii vor participa la mai multe ateliere educaţionale, de mediu alături de voluntari, în pădurea de la Plaiul Şoimului.
 
După acţiunea de ecologizare, elevii vor vizita Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mari şi Pâclele Mici, situaţi la 12 kilometri de Berca, sondele de extracţie de ţiţei şi ruinele Mănăstirii Berca, care datează din 1694.
 
Aventura ecologică se va încheia cu premierea elevilor şi voluntarilor participanţi, care va avea loc la pe scena amenajată la Plaiul Şoimului. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările