Nou centru Salvamont în Carpaţii de Curbură. Infiinţarea lui, pe masa DSU

Nou centru Salvamont în Carpaţii de Curbură. Infiinţarea lui, pe masa DSU

Arhivă adevarul.ro

Judeţul Buzău va avea un centru Salvamont. Demersul a fost iniţiat de reprezentanţii Jandarmeriei Buzău după ce, în ultima vreme, a crescut considerabil numărul turiştilor care ajung să exploreze zonele sălbatice din Munţii Buzăului.

Ştiri pe aceeaşi temă


În prezent, misiunile de căutare şi salvare sunt organizate de jandarmii montani, în ultima perioadă numărul intervenţiilor fiind în creştere.

Ariile protejate Siriu şi Penteleu sunt cele mai atractive pentru turişti. Dovadă este şi faptul că jumătate din numărul intervenţiilor pe care le-a avut anul trecut Jandarmeria Montană a fost în zona Bozioru-Fişici. 

Deşi în prezent nu există un top al destinaţiilor frecventate cel mai mult de turişti, creşterea numărului de amatori de drumeţii montane poate fi pus pe seama faptului că judeţul Buzău are zone sălbatice şi peisaje de vis. 

Planul privind înfiinţarea serviciului Salvamont în judeţul Buzău se află, în prezent, în evaluarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările