La loc comanda. Angajările în Spitalul Judeţean Buzău au fost blocate

La loc comanda. Angajările în Spitalul Judeţean Buzău au fost blocate

Arhivă

Veste cât se poate de proastă pentru candidaţii înscrişi la concursul pentru ocuparea unui post în Spitalulul Judeţean de Urgenţă Buzău, programat pentru luna mai. Angajările au fost sistate, în conditiile în care cea mai mare unitate medicală din judeţ se confruntă cu o criză acută de personal.

 
Astfel, cei peste 300 de candidaţi înscrişi pentru concursurile ce urmau să se desfăşoare luna viitoare mai trebuie să aştepte acum o perioadă nedeterminată, până vor putea susţine examenele. Asta după ce conducerea Spitalului Judetean Buzău a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, anularea concursului din luna mai. Decizia aparţine Ministerului Sănătăţii care, prinr-o adresă trimisă conducerii Spitalului şi a Consiliului Judeţean, practic solicită blocarea angajărilor motivând neclarităţi ce ţin de legislaţia privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale.
 
În perioada următoare, toţi cei care şi-au depus depus dosare pentru concurs îşi vor primi înapoi taxa de înscriere, în valoare de 50 de lei. Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău scosese la concurs nu mai puţin de 70 de posturi, cele mai multe de asistenţi medicali şi infirmiere.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările