Instituţia Prefectului intervine în disputa dintre primarul Buzăului şi directorul Companiei de Apă

Instituţia Prefectului intervine în disputa dintre primarul Buzăului şi directorul Companiei de Apă

Instituţia Prefectului din Buzău a fost solicitată de Compania de Apă să se pronunţe în legătură cu legalitatea privind modificarea unor prevederi ale actului constitutiv al societăţii comerciale, iar a răspunsul a fost comunicat marţi.


“Nu este atributul niciuneia dintre U.A.T. -urile membre ale A.D.I. Buzău 2008 să modifice unilateral statutul ori actul constitutiv al asociaţiei, după cum nici nu se poate substitui direct unei prerogative a ADI. Având în vedere cele prezentate mai sus, precum şi adresele anexate prezentei, solicităm Consiliului Local al Municipiului Buzău să reanalizeze Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 108/01.07.2016 în vederea revocării acesteia, în prima şedinţă a autorităţii deliberative, pentru a evita consecinţele grave şi directe pe care le declanşează încălcarea angajamentelor ce au stat la baza acordării finanţării nerambursabile prin POS Mediu 2007-2013, precum şi finanţarea ce urmează a fi acordată prin POIM 2014-2020. În cazul în care nu veţi proceda la revocarea H.C.L. nr. 108/0l.07.2016 în prima şedinţă de consiliu local, ne vom adresa instanţei de contencios administrativ, cu solicitarea de anulare a actului administrativ nelegal”, se artă într-un comunicat remis de Prefectura Buzău Consiliuliui Local al municipiului Buzău.

Poziţia noului prefect este fermă. Aurelia Mitrea spune că, la elaborarea acestei poziţii, s-a bazat doar pe rapoartele specialiştilor din instituţie. 

”Juriştii noştri au considerat că hotărârea din 1 iulie 2016 este nelegală şi trebuie modificată rapid. Dacă CLM nu se va confroma, ne vom judeca în contencios administrativ”, ne-a declarat prefectul judeţului Buzău, Aurelia Mitrea.

Răspunsul l-a luat prin surprindere pe edilul şef al municipiului Buzău, Constantin Toma, care este nemulţumit de poziţia luată de Instituţia Prefectului Buzău faţă de această speţă.

“Este o decizie cel puţin bizară pentru că nu poţi să pedepseşti pe cineva pentru o intenţie. Noi n-am dorit niciun moment să modificăm contractul cu finanţatorii, ci doar să numim alţi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al ADI. Este de neînteles această decizie pentru că nimeni nu ne-a cerut şi nouă explicaţii, aşa cum ar fi fost normal. Avem şi noi punctul nostru de vedere la fel de legal, ca şi al celor care au reclamat dar care n-a fost cerut şi n-a fost luat până acum în discuţie. Am fi putut să ne întâlnim cu specialiştii prefecturii, la fel cum ne-am întâlnit cu cei de la BERD, care au înţeles că nu vom modifica nimic şi ne vom respecta clauzele din contract. Cred că această decizie a prefectului este o mare greşeală şi ne vom apăra în justiţie”, a declarat Primarul Municipiului Buzău Constantin Toma.

Toma a mai adăugat că singura intenţie a şedinţei extraordinare din data de 1 iulie, pe care juriştii Prefecturii o contestă acxum, a fost de a respecta legea, legalitatea dar în primul rând interesul cetăţeanului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: