Familie din Râmnicu Sărat, la un pas de o tragedie. Un incendiu le-a distrus gospodăria VIDEO

Familie din Râmnicu Sărat, la un pas de o tragedie. Un incendiu le-a distrus gospodăria VIDEO

Sursa TV Sud Est

O casă, un garaj şi câteva anexe de pe o stradă din municipiul Râmnicu Sărat au ars în întregime, în urma unui incendiu. De la începutul săptămânii, doi bătrâni din Buzău au murit în incendii, după ce au lăsat lemne uscate lângă soba încinsă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Incendiul a fost anunţat printr-un apel la numărul de urgenţă 112. La faţa locului s-a intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă, dar şi cu un echipaj de prim ajutor. 
 
Intervenţia a durat aproximativ două ore şi nu au existat victime. Cel mai probabil, focul a izbucnit de la coşul de fum al casei, care nu era protejat termic.
 
În perioada sezonului rece, creşte pericolul izbucnirii incendiilor cauzate de sisteme şi mijloace de încălzire utilizate în clădiri pentru menţinerea temperaturii mediului interior la un nivel de confort.
 
Astfel, una dintre cele mai frecvente cauze de izbucnire a incendiilor în acest sezon este reprezentată de utilizarea defectuoasă a sobelor şi a mijloacelor de încălzire cu combustibil solid.
 
De la începutul săptămânii, în judeţul Buzău, doi bătrâni din localităţi diferite au avut parte de aceeaşi moarte violentă. Amândoi au lăsat lemne uscate lângă soba încinsă, iar câteva bucăţi de jar au dus la izbucnirea unor incendii puternice.
 
Flacările s-au aprins atât de repede, încât nici vecinii şi nici pompierii nu au mai putut să-i salveze.
 
Primul incendiu a izbucnit în gospodăria unei bătrâne de 80 de ani. Femeia trăia singură într-o casă din localitatea Bâsca Rozilei. Vecinii erau cei care o mai ajutau din când în când. Tot ei au fost cei care au dat alarma. Din păcate, la sosirea echipajelor de intervenţie, femeia nu mai trăia. 
 
 
Câteva ore mai târziu, într-o altă localitate din judeţul Buzău, un bătrân de 88 de ani a avut aceeaşi soartă. Bărbatul a fost scos din foc, dar medicii nu au mai reuşit să-i salveze viaţa.
 
A fost transportat în stare critică un bărbat în vârstă de 88 de ani din comuna Bisoca, victima unui incendiu. Bărbatul a suferit arsură prin flacără pe 98% din suprafaţa corpului. În ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa, bărbatul a decedat.
 
Pompierii le recomandă celor care folosesc sobe pe lemne să nu mai depoziteze surcele sau bucăţi de lemn lângă gura sobelor. Este de ajuns o scânteie pentru ca în orice moment să se producă o tragedie.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările