Elevii Liceului de Arte Buzău, premiaţi la Olimpiada Naţională de Arta Actorului

Elevii Liceului de Arte Buzău, premiaţi la Olimpiada Naţională de Arta Actorului

Elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” Buzău duc mai departe tradiţia performanţelor obţinute la Olimpiada Naţională de „Arta Actorului”. Competiţia destinată liceenilor de la clasele de Teatru s-a desfăşurat anul acesta la Bucureşti, în perioada 22-25 aprilie, pe două secţiuni: „individual” şi „trupe de teatru”.


Buzăul a fost reprezentat la olimpiadă de şase elevi, doi dintre ei ocupând un loc pe podium. Este vorba despre Andrei Cojocaru (clasa a XI-a), care a obţinut Premiul I, şi de Elisa Lungu (clasa a XII-a), câştigătoare a Premiului II. 

Andrei Cojocaru şi-a ales un repertoriu compus din poezii semnate de Matei Vişniec („O tragere cu arcul”), Marin Sorescu („Simetrie”), Nichita Stănescu („Simetrie”), versuri populare şi un monolog din piesa lui Dumitru Radu Popescu, „Aceşti îngeri trişti”, iar Elisa Lungu a abordat un repertoriu format din versuri de Tudor Arghezi („Omule”), Goethe („Zmeul”), Lucian Blaga („Eva”), fabulă şi un monolog din piesa „Treapta a noua” de Tom Ziegler.

Elevii au fost pregătiţi de profesorii Viorica Radu, Cristi Martin şi Cosmin Dinu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: