VIDEO Educatoare acuzată că a dat afară de la serbare cu copil de 4 ani care nu avea costum popular. Tatăl: „Aproape toţi copiii au fost, în afară de fetiţa mea“

VIDEO Educatoare acuzată că a dat afară de la serbare cu copil de 4 ani care nu avea costum popular. Tatăl: „Aproape toţi copiii au fost, în afară de fetiţa mea“

Părinţii unei fetiţe în vârstă de 4 ani acuză că micuţa lor a fost dată afară de la serbarea organizată la grădiniţă, în comuna buzoiană Cochirleanca. Educatoarea ar fi luat decizia, întrucât copilul nu era îmbrăcat în costum popular. Femeia spune că fetiţa nu a fost dată afară de la serbare, ci pur şi simplu nu a fost selectată pentru un scurt program artistic.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Mihai Văduva susţine că educatoarele de la grădiniţa din comuna Cochirleanca, judeţul Buzău, au organizat, împreună cu cei mici, o serbare pentru cinstirea Centenarului Marii Uniri. Fetiţa lui, în vârstă de patru ani, nu ar fi fost primită de educatoare la serbare pentru că.acuză bărbatul, nu avea costum popular.
 
”Doamna Albumiţa Chiriac nu mi-a chemat şi mie fetiţa la serbare, din ce cauză? Nu pot să-mi dau seama. Aproape toţi copiii au fost, în afară de fetiţa mea. Ce, ea are vreun defect? Îmi permiteam şi eu să-i cumpăr o ie”, acuză Mihai Văduva, tatăl fetiţei.
 
Soţii Văduva şi-au spus nemulţumirea şi pe o reţea de socializare, prin mesaje care au stârnit revolta multor internauţi. Ei se tem că fetiţa lor ar putea rămâne cu traume în urma acestui incident nefericit, mai ales că fetiţa îşi dorea foarte mult să recite o poezie la serbare.
 
”A plâns că nu i-a dat şi ei o poezie. Îi spusese bunicii să o înveţe o poezie dar uite că nu a lăsat-o. Îmi doream ca părinte să o văd cum cântă la serbare, dar asta e”, spune Mihai Văduva. 
 
 
 
Extrem de revoltaţi de gestul educatoarei, părinţii au făcut o plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău. A fost declanşată o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care fetiţa a fost dată afară de la serbare. Educatoarea acuzată de soţii Văduva că le-a discriminat fata spune că nimic din ce spun ei nu este adevărat.
 
 
Potrivit educatoarei, doar 14 elevi din 50 au fost selectaţi pentru a organiza programul artistic.
 
”Nu a fost vorba despre o serbare ci o activitate a cercului pedagogic din zona Cochirleanca, o activitate metodică cu doamnele din această zonă. A fost format un grup mic de copii, ca să prezinte un scurt program de primire pe tema Centenarului. Repet, nu a fost serbare, nu le-au fost date poezii copiilor să înveţe, ci doar trei versuri ale cântecului care s-a repetat”, a spus educatoarea Albumiţa Chiriac.
 
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar afirmă că problema educatoarei va fi dezbătută şi de Consiliul profesoral al unităţii de învăţământ de care aparţine grădiniţa. În funcţie de rezultatul anchetei, cadrul didactic acuzat de discriminare ar putea fi sancţionat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările