Doar 11 dintre cele peste 450 de şcoli din Buzău au optat pentru efectuarea în clasă a testelor de salivă

Doar 11 dintre cele peste 450 de şcoli din Buzău au optat pentru efectuarea în clasă a testelor de salivă

Arhivă

Majoritatea elevilor din judeţul Buzău îşi fac acasă testele de salivă pentru Covid-19. Copiilor le-au fost împărţite deja câte două teste rapide, pentru a le folosi vineri şi luni. Sunt puţine şcolile care au optat pentru testarea în clasă.

Ştiri pe aceeaşi temă


De săptămâna viitoare, testările vor intra pe procedura anunţată, o dată la patru zile, respectiv în zilele de luni şi joi.

La Buzău, cei mai mulţi directori de şcoli au ales ca testarea să cadă în sarcina părinţilor. În doar câteva cazuri elevii vor fi testaţi în unităţile de învăţământ.

Ionel Meiroşu, inspectorul general şcolar, spune că, din 470 de structuri, 457 au optat pentru testarea elevilor acasă, două pentru administrarea mixtă, acasă şi la şcoală, şi 11 pentru administrare test la şcoală. 

Unele şcoli au transmis pe platformele electronice şi filmuleţe drept model din care părinţii se pot inspira ca model pentru efectuarea testelor.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Buzău, Ionel Meiroşu, elevii care refuză testarea vor avea acces fără nicio problemă în sălile de curs.

Judeţul Buzău a primit în primă fază 127.000 de teste din salivă pentru depistarea coronavirusului. În curând sunt aşteptate şi alte tranşe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările