Buzoienii se pot testa COVID-19 în peste 60 de cabinete ale medicilor de familie

Buzoienii se pot testa COVID-19 în peste 60 de cabinete ale medicilor de familie

Arhivă adevarul.ro

Numărul medicilor de familie din judeţul Buzău dispuşi să testeze gratuit, în cabinetele proprii, persoanele suspecte de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, este într-o uşoară creştere. Iniţial, doar 52 de medici îşi anunţaseră disponibilitatea de a efectua testele. Acum, numărul lor depăşeşte 65.

Testarea se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistenţa medicală primară, iar medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât şi alte persoane, cu condiţia ca acestea să fie eligibile. 

Pentru fiecare persoană testată, medicii vor primi de la Ministerul Sănătăţii 50 de lei, ce reprezintă contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecţie necesare testării. 

De precizat că trei dintre cele patru centre de evaluare Covid-19, câte va avea Buzăul, au devenit funcţionale. 

Este vorba despre cele de la Buzău, Râmnicu Sărat şi Nehoiu. Deocamdată, însă, numărul persoanelor care au fost investigate aici este foarte mic. 

Fiecare centru de evaluare va funcţiona zilnic între orele 08:00 şi 14:00, iar capacitatea lor de evaluare este de 18 pacienţi pe zi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările