Bacalaureat 2017 Buzău. Ce subiecte au primit candidaţii la ultima probă scrisă

Bacalaureat 2017 Buzău. Ce subiecte au primit candidaţii la ultima probă scrisă

Sesiunea de vară a examenului de Bac 2017 continuă vineri, 30 iunie, cu proba la alegere a profilului. Liceenii din Buzău susţin azi Bacalaureatul la Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie. Primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă


UPDATE La Geografie, la subiectul 1 elevii au avut de depistat Croaţia pe hartă, apoi să identifice o capitală, şi să compare Italia şi Irlanda.  

La subiectul 2, la cerinţele despre România, candidaţii trebuia să compare Câmpia de Vest şi Subcarpaţii de curbură, iar la subiectul 3 au avut de descris Marea Britanie şi de calculat evoluţia populaţiei într-o perioadă determinată. 

Alte subiecte la Geografie: 
1a – Harta mută a Europei – identificare capitale 
1b – Comparaţie climatică: Italia versus Irlanda 
1c – Menţionare şi descrierea a două orogeneze 
2a – Harta mută a României – identificare de oraşe, râuri şi forme de relief 
2b – Două avantaje ale faptului că România este ţară pontică şi dunăreană 
2c – Comparaţie între Subcarpaţii cde Curbură şi Câmpia de Vest 
3a – Comparaţie (în baza a două tabele) între populaţia României din 1992 şi 2011 
3b – Comparaţie între suprafaţa agricolă a României din 2005 şi 2010 (în baza a două tabele) 
3c – Marea Britanie – caracteristici geografice 
3d – Comparaţie a producţiei de cherestea din Finlanda, Ungaria şi Islanda. Argumente ale diferenţelor. 

La Biologie elevii au avut de rezolvat un test grilă, la subiectul doi au avut de calculat apa în plasma sangvină, iar la subiectul al treilea au primit mai multe întrebări despre celulă. De asemenea, trebuiau să răspundă la mai multe întrebări despre regnuri, inima şi vasele de sânge, cariotă şi rocariotă, celula animală - structura şi ultrastructura (un eseu). 

Alte subiecte la Biologie: 
1a – Enumeraţi trei activităţi umane care influenţează ecosistemul natural 
1b – Circulaţia mare (flux sanguin) în corp 
1c – Exerciţiu cu mai multe variante de răspusn (din anatomie) 
1d – Trei afirmaţii cu răspus „adevărat” sau „fals” (anatomie). 
2a – Acizii nucleici 
2b – Grupele de sânge 
3a – Eseu privind sistemul muscular 
3b – Sistemul respirator; Volumul respirator 
3c – Sistemul digestiv – tei afecţiuni frecvente 

Atât la Biologie, cât şi la Geografie, elevii chestionaţi de reporterii „Adevărul” au declarat că subiectele la cele două discipline au fost „abordabile” sau chiar „uşoare”. 

La Psihologie s-a dat un test grilă din toată materia şi au avut de unit definiţiile cu enunţul corect. Li s-a mai cerut să construiască două propoziţii despre memorie şi imaginaţie, de explicat un procedeu al imaginaţiei şi de analizat limbajul scris, intern, monologul şi dialogul. 

Ultimul subiect a fost un text despre Mircea Vulcănescu, personaj pe care elevii trebuiau să-l caracterizeze. 

La Filosofie au avut de făcut un eseu despre fiinţa cuvântătoare, despre filosofi şi teoriile lor (Aristotel, Lucian Blaga etc). 

La Logică s-au dat subiecte legate de silogisme şi diagrame. 

La Sociologie au avut de dat un exemplu de conflict de rol şi să scrie un text in care sa identifice anumite concepte sociologice. Candidaţii au mai avut de explicat importanţa apartenenţei la grup şi ancheta sociologică. 

Aceştia au mai trebuit să scrie despre candidaţii familiei şi socializarea în cadrul familiei şi de prezentat efectele familiei monoparentale asupra copilului. Mai exact dacă acest tip de familie determină o socializare precară a copilului. 

Altă cerinţe au presupus argumentarea rolul ONG-urilor în societate, definiţia interviului şi de prezentat relaţia dintre acest concept şi ancheta sociologică. 

La Fizică, elevii au scris despre scripete, energia cinetică şi potenţială, de întocmit un grafic, de rezolvat o problemă cu un corp în mişcare care se deplasează pe ambele axe - verticală şi orizontală, apoi noţiuni de electricitate, rezistenţă exterioară. 

La Informatică au avut de rezolvat un algoritm, mai multe grafuri, o problemă cu metoda tracking, matrice şi un şir. Conform Inspectoratului Şcolar judeţean Buzău, la Bac 2017 s-au înscris 2.798 de liceeni, însă după primele probe, cele obligatorii, s-au retras 135 dintre ei. Peste 2.660 de absolvenţi continuă testările din cadrul Bacalaureatului 2017  în zece centre de examinare. 

Rezolvarea subiectelor la Adevărul Live de la ora 13:30 Subiectele la Biologie vor fi rezolvate la Adevărul Live de către Ionela Cociorva, profesor de Biologie în cadrul Colegiului Naţional I.L Caragiale începând cu ora 13:30. Imediat după aceea, de la ora 14:30,  va avea loc rezolvarea subiectelor la Geografie alături de Ioan Marculeţ, profesor de Geografie la Colegiul Naţional I.L Caragiale.
................................................

Dacă nouă dintre centrele din judeţ au arondaţi elevi ai mai multor unităţi de învăţământ, la centrul de la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu vor fi evaluaţi numai absolvenţii acestei instituţii, 314 elevi.

Anul acesta, dintre cei 3.357 de elevi care au încheiat clasa a XII-a în cele 32 de licee şi colegii din judeţul Buzău, aproape 560 au amânat examenul maturităţii, fie pentru că au corigente, ori că nu se simt suficient de bine pregătiti. 

Anul trecut, promovabilitatea la Bacalaureat a fost de 69,07 procente. În judeţ rata de promovare la Bacalaureat înainte de depunerea contestaţiilora fost de 65,58 la sută, mai mică decât cea din 2015. A existat o singură medie de 10, alte 268 de medii între 9.00 şi 9.99, 518 medii între 8.99 şi 8.99, 542 de elevi cu medii între 7.00 şi 7.99 şi 437 de elevi cu medii între 6.00 şi 6.99.

Calendar Bacalaureat 2017
26 iunie 2017 Limba şi literatura română - proba Ea) - probă scrisă
27 iunie 2017 Limba şi literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă
28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă
30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările