A murit publicistul buzoian Aurel Ganea

A murit publicistul buzoian Aurel Ganea

Aurel Ganea

Doliu în cultura buzoiană. Ziaristul şi scriitorul Aurel Ganea a murit, azi-noapte, la vârsta de 64 de ani. Se afla într-un spital din Bucureşti, pentru tratarea unor afecţiuni neurologice. Aurel Ganea se numără printre fondatorii unor publicaţii de după Revoluţie.


Publicist, poet, prozator şi ziarist, Aurel Ganea s-a născut la 9 februarie 1950, la Piatra Albă, comuna Odăile. În 1974 a absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Iaşi. 

A fost redactor al paginii literare a revistei studenţeşti Viaţa Politehnicii. Ca jurnalist, a fost unul din fondatori, redactor şi secretar de redacţie al săptămânalul Focuri vii, „Săptămânal independent al tineretului buzoian” (2 febr. - 6 oct. 1990), prima publicaţie privată de după 1989. 

În ultima perioadă a fost coordonator şi redactor unic al publicaţiei Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, "Mesager comercial". Era colaborator la publicaţiile Almanah „Renaşterea buzoiană”, Renaşterea culturală, Origini (2013).

Aurel Ganea a publicat volumul de proză "Artizania".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările