Şase soluţii exotice de a frăgezi carnea prin marinare. Cum pot ajuta berea şi cafeaua

Şase soluţii exotice de a frăgezi carnea prin marinare. Cum pot ajuta berea şi cafeaua

Frăgezirea cărnii este un proces relativ simplu, prin care carnea îşi modifică consistenţa astfel încât să fie mai uşor de consumat. Pe lângă metodele mecanice, prin batere şi înţepare, există şi soluţii prin marinare şi păstrare în saramură care aduc şi un plus la capitolele aromă şi suculenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase astfel de metode ne sunt împărtăşite de Cristi Dobre, maestru bucătar la Greyhound Inn, din Corfe Castle, Anglia. 
 
Berea
Se ţine carnea de vită în bere circa şase ore, înainte de a fi pusă pe grătar. Astfel, carnea va avea şi o aromă extraordinară, nu numai o consistenţă acceptabilă pentru orice dantură.

Cafeaua 
Carnea de vită bătrână se frăgezeşte şi cu cafea. Se prepară 2-3 litri de cafea, se răceşte apoi se toarnă peste carnea bătrână de orice tip. Cafeaua are cel mai natural ingredient pentru frăgezirea cănii. Se tine câteva ore. 

În acelaşi timp, zaţul de cafea poate fi folosit pentru frăgezirea cărnii de vită. Prin zaţul  rămas de la cafea se va tăvăli bine carne, se lasă 24 - 48 ore la frigider, se curăţă de zaţ şi apoi se pune la preparat.

Sarea Kosher
Înainte de a frige orice carne bătrână, frecăm cu această sare care are o granulaţie mare, preţ de câteva minute, lăsăm o oră apoi scuturăm sarea şi frigem carnea. O să fie o carne suculentă şi foarte fragedă.

Lămâile sau portocalele 
Citricele se storc bine iar în zeama rezultată se va tine carnea peste noapte, la frigider. Sucul de portocale, lamâie, grapefruits sau lime este foarte acid şi va face carnea fragedă. A doua zi o să vedeţi rezultatul.

O altă metodă, mai rapidă: înainte cu două ore stoarceţi deasupra fiecărei bucăţi de carne câte o portocală, de exemplu, ţineţi la frigider şi apoi o să obţineţi cea mai gustoasă carne.  

Coca-cola
Cel mai rapid şi la îndemână mod de a frăgezi carnea este cu coca-cola. Va fi o carne cu un gust uşor de caramel pe fundal şi foarte moale. Ţinem carnea timp de două, trei ore,  în această băutură carbogazoasă după care o gătim pe grătar, la ceaun sau în tigaie.

Ceaiul verde sau de muşeţel
Folosim un litru de ceai verde sau de muşeţel pentru frăgezirea a trei kilograme de carne bătrână. Cam acesta este raportul. Se toarnă ceaiul călduţ peste carne, se ţine 24 de ore în frigider după care carnea prinde nu numai o textură aparte ci şi o aroma plăcută.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: