Un lider de sindicat şi alţi trei angjaţi ai CFR au luat mită ca să intermedieze mai multe contracte

Un lider de sindicat şi alţi trei
angjaţi ai CFR au luat mită ca să intermedieze mai multe contracte

Suspecţii au promit că vor intermedia o vânzare de vagoane. FOTOArhivă.

Sorin Răcăşan, Victor Teodoresccu, Alexandru Lorincz (lider sindicat mişcare commercial Braşov) şi Elemer Torok au fost prinşi ieri în flagrant imediat după ce au primit o mită de 5.000 de lei.

Cei patru au luat mită ca să intermedieze mai multe contracte de vânzare-cumpărare, dar şi comerciale între CFR şi firme private. Au susţinut că au influenţă în conducerea Companiei de Căi Ferate şi că le vor obţine contractele celor care le dau bani. Cum influenţa lor nu era una prea mare, suspecţii au predar denunţătorului un contract de vânzare cumpărare fals încheiat la data de 19 iunie 2014 între Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „CFR MARFĂ” SA şi SC ZEMTRUM PRIME SRL.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov „inculpatul Sorin Răcăşan, cu complicitatea celorlalţi inculpaţi, a pretins şi primit de la denunţător, în perioada anterioară, sume de bani, susţinând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR MARFĂ” SA şi Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, promiţând că va determina persoanele responsabile să îndeplinească acte ce intră în atribuţiile lor de serviciu, privitoare la punerea în executare a unor contracte anterioare de vânzare-cumpărare vagoane, precum şi privitoare la încheierea unor contracte comerciale între unităţi ale societăţilor naţionale de căi ferate şi societăţi comerciale în numele cărora denunţătorul acţiona ca şi reprezentat de fapt“

Sorin Răcăşan, Victor Teodoresccu, Alexandru Lorincz au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Elemer Torok va fi cercetat sub control judiciar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările