Turiştii care vin la Viscri se pot caza în Casa Prinţului Charles FOTO

Turiştii care vin la Viscri se pot caza în Casa
Prinţului Charles FOTO

Casa Prinţului Charles a fost deschisă pentru turişti. FOTOFundaţia Prinţul de Wales în România

După doi ani de renovări, Casa Prinţului Charles de la Viscri a fost deschisă turiştilor. Aceştia se pot caza aici, iar toate veniturile obţinute vor fi donate Fundaţiei Prinţul de Wales.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deschiderea casei în regim turistic a fost anunţată pe pagina de facebook a Fundaţiei Prinţul de Wales. O noapte de cazare în Casa Prinţului Charles costă între 40 şi 85 de euro.

„ASR Prinţul de Wales are o afecţiune aparte pentru România, o ţară pe care o vizitează de aproape douăzeci de ani. În 1998, a cumparat o casa în satul Viscri jud Braşov în efortul de a ajuta la păstrarea arhitecturii tradiţionale şi de a susţine dezvoltarea rurală. Casa, parţial construită în 1700, a fost recent renovată şi oferită Fundatiei Prinţul de Wales in Romania. Avem cinci dormitoare cu băi proprii, o sala de curs şi o cafenea. În acest an oferim gratuit cursuri de restuarare, ţesături tradiţionale, un program de antreprenoriat la ţarp şi un program de agricultură. Cand nu avem cursuri casa poate fi inchiriată de turişti în regim de pensiune de trei margarete. Profitul este donat în întregime Fundaţiei Prinţul de Wales“, se arată într-un comunicat postat de pe pagina de facebook a fundaţiei.

Viscri a ajuns de la un sat izolat la o veritabilă atracţie turistică în ultimii ani. Are acum de 30 de ori mai mulţi vizitatori decât locuitori. A câştigat teren prin persajele pitoreşti şi prin faptul că la Viscri totul este autentic.

Satul Viscri numără puţin peste 1.000 de locuitori şi adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, de altfel fiind una din cele şase înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Frumuseţea locului a atras atenţia fundaţiei Mihai Eminescu Trust patronată de prinţul Charles, care a renovat biserica şi alte câteva case din zonă dându-le strălucirea de altădată. Locuitorii au ştiut să creeze branduri de suces: sosetele de Viscri sau dulceaţa de Viscri sunt deja celebre în toată Europa.

 

 FOTO Fundaţia Prinţul de Wales

Imagini din aceeasi galerie
  •  FOTO Fundaţia Prinţul de Wales
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: