Staţii muzicale în aer liber la Braşov. Instrumentele sunt realizate din materiale reciclabile

Staţii
muzicale în aer liber la Braşov. Instrumentele sunt realizate din materiale reciclabile

Copii şi părinţii îşi pot testa talentul muzical. FOTOCentrul de Voluntariat.

Primele staţii muzicale din oraş pot fi testate pe spaţiul verde din faţa Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Braşov,  din strada Suişul Castelului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţiativa are ca scop încurajarea locuitorilor Braşovului să-şi petreacă timpul liber în spaţiile publice verzi din Municipiul Braşov, prin inserţia unor obiecte interactive şi inovative. Practic, instalaţiile realizate din materiale reciclabile imită instrumentele muzicale şi sunt o posibilitate inedită de relaxare. Proiectul a fost realizat de Asociaţia pentru Integrare Socială şi Protecţia Mediului „Feed-Back“ Braşov (Centrul de Voluntariat Braşov) şi a costat 6.600 de lei.

„Panourile muzicale realizate de voluntari sunt intervenţii minimale în spaţiul public urban, concepute să lase loc spontaneităţii si experimentelor. Aceste instalaţii au fost realizate din materiale reciclabile şi simulează instrumente muzicale. Astfel, copiii prezenţi la inaugurare au testat tobele, chitara şi alte obiecte create de voluntari. Evenimentul a atras un număr impresionant de turişti din Germania, Polonia, Grecia, Israel, Spania, Maroc care au apreciat inovativitatea acestor panourile muzicale. Voluntarii au organizat şi ateliere de educaţie ecologică, unde s-a creat o gamă diversă de obiecte din materiale reciclabile. Evenimentul a fost realizat de voluntarii asociaţiei noastre, împreună cu voluntari din Estonia, Grecia şi Franţa - care efectuează, prin intermediul Serviciului European de Voluntariat, un stagiu de voluntariat de 8 luni în Braşov“, a declarat Raluca Baco, coordonatorul proiectului

Braşovenii pot testa instalaţiile. „Ne-am dorit să refacem acest spaţiu care este supus vandalizării în mod sistematic. Deşi ne-a fost greu să ne luăm din timpul nostru să facem ceva pentru comunitatea braşoveană, sperăm ca oamenii care vizitează parcul să folosească instalaţiile noastre cu grijă şi să ne respecte munca“, a declarat Nicolae Cioc, coordonatorul Centrului de Voluntariat Braşov.

 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările