Scrisoarea unui chirurg din Braşov, şef de spital, după scandalul dezinfectanţilor diluaţi: „Sistemul de achiziţii ne-a împins ca pe vite, la abator, spre Hexi“

Scrisoarea unui chirurg din Braşov, şef de spital, după scandalul dezinfectanţilor diluaţi: „Sistemul de achiziţii ne-a împins ca pe vite, la abator, spre Hexi“

Managerul Spitalului de Pediatrie din Braşov a rupt tăcerea în scandalul Hexi şi vine cu acuzaţii grave

Managerul Spitalului de Pediatrie din Braşov (unitate la care au avut loc descinderi în urma scandalului Hexi), doctorul Liviu Muntean, a răbufnit cu un mesaj dur la adresa autorităţilor, despre care susţine vor să dea vina pe medici şi pe directorii de spitale pentru scandalul dezinfectanţilor diluaţi.

Mesajul a fost postat pe pagina personală de Facebook, la care renunţase anul trecut: „De ce? Mai ales pentru ca s-a adunat lehamitea, «ce sens are, nu se schimba nimic».... ! Dar şi supărare, frustrare, neputinţă, furie şi încă altele amestecate, care acum cam dau pe dinafară”, spune acesta. Liviu Muntean a ţinut să precizeze că, înainte de a fi manager de spital, este medic, chirurg şi om. El spune că a trăit cea mai neagră săptămână din viaţă din cauza dezinfectanţilor diluaţi.

„Spitalul pe care îl conduc a cumpărat de la Hexi. A cumpărat prin achiziţie directă, la preţul cel mai mic, de la firma care avea absolut TOATE avizele (spre deosebire de alte firme). Diferenţele de preţ nu erau deloc neglijabile, iar noi ne-am explicat acest lucru prin faptul ca Hexi era firmă românească şi nici nu avea verigi intermediare de producţie, distribuţie etc. Ca manager nu risipesc sub nicio formă banii spitalului, cea mai buna dovadă fiind faptul că am preluat spitalul cu aproape 1.000.000 euro datorie si am achitat-o în primul an ! Ca medic chirurg nu cred că mă poate acuza nimeni de nebunie, adică să cumpăr cu bună ştiinţă dezinfectanţi «apa de ploaie», ar fi însemnat să-mi pun proprii pacienţi operaţi în pericol !!!”, spune dr. Liviu Muntean.

Politicenii care s-au internat înstrăinătate, complici la scandalul Hexi

Managerul braşovean spune că nu ştia cât de mult s-a întins Hexi în ţară şi că oricum nu era treaba lui să ştie, dar acum se întreabă cum a fost posibil să fie lăsată o firmă să acapareze o asemenea piaţă?

„Cred ca se poate vorbi de atentat la siguranţa naţională! Instituţiile statului nostru, ajutate de oamenii lor din presa, DILUEAZĂ problema şi aruncă acum anatema asupra managerilor de spitale care sunt acuzaţi de luare de mita de la Hexi. INSIST să fie publicată lista celor care au primit mita de la Hexi pentru că personal ma simt profund lezat de aceasta acuza. La randul meu acuz de ipocrizie pe toti cei care prin cadrul legislativ creat ne-au impins dirijat, calculat, premeditat pe culoarul ingust al achizitiilor, ca pe vite la abator, spre Hexi ! Nu poţi să nu cumperi la preţul cel mai mic: te acuză imediat alte instituţii ale statului. Ca să refuzi un produs trebuie întâi să-l aduci în spital şi apoi să parcurgi o procedură anevoioasă şi lungă din care să reiasă că nu e bun şi abia pe urmă se poate cumpăra altceva. Şi asta dacă firma al cărei produs l-ai declarat neconform nu te târăşte prin instanţă şi până se soluţionează...”, a explicat medicul braşovean cum s-a ajns la nebunia dezinfectanţilor diluaţi.

Liviu Muntean mai scrie că este paralizat de frică din cauză că în toţi aceşti ani este posibil să fi pus în pericol sănătatea pacienţilor şi şi-a pus în pericol cariera, credibilitatea profesională şi chiar libertatea! Durerea medicului este cu atât mai mare cu cât, deşi nu a fost acuzat niciodată de malpraxis, copilul lui, adolescent, s-a îndoit de el.

„Cum sa reziste asaltului mediatic care spunea că tata, manager de spital şi medic, a luat mită? Că a făcut ceva rău? Cum să se uite în ochii colegilor la şcoală ? Am făcut faţă presei, Poliţiei, Procuraturii, controalelor de peste tot, dar cum să fac faţă încrederii spulberate a copilului? Aş dori să vad lista oamenilor politici şi decidenţilor din România care s-au tratat în spitale din străinătate în ultimii ani şi să-i acuz pe toti de tăinuire şi complicitate! Si cum spuneam, de atentat la siguranţă naţională! Toţi recunosc din gură profesionalismul medicilor români, atunci înseamnă că au plecat să se trateze afară din alt motiv, probabil ştiau de dezinfectanţi, nu?”, a răbufnit medicul Liviu Muntean.

Managerul Spitalului de Pediatrie vrea să consulte şi un avocat pentru că vrea să acţioneze în instanţă Hexi atât din postura de manager, cât şi de medic, „iar lista acuzaţiilor va fi mare”. Cei din jur îi spun să-şi vadă de treabă, să demisioneze din funcţie şi să facă doar medicină. recunoaşte că este tentant, pentru că iubeşte această meseria si o face din pasiune, dar cum nu mai poate accepta „să dăm înapoi, să nu spunem nimic, dar în acelaşi timp să acuzăm pe alţii că nu e bine. Dacă renunăţam toţi, e gata, am pierdut, adio sănătate! Se pare oricum că adio pensie, adio VIAŢĂ ?!?! OK pentru mine, am o vârstă, mă descurc, dar copilul meu ? Copiii noştri?”, întreabă retoric medicul Liviu Muntean.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările