Pui de urs, rătăcit în parcarea de lângă Carrefour

Pui de urs, rătăcit în parcarea de lângă Carrefour

Vânătorii braşoveni vor decide soarta puiului.  Foto: Adriana Botea

Un cititor ne-a anunţat că, în această dimneaţă, seviciul de hingherit al Primăriei încearcă să captureze un pui de urs, de 6-8 luni, care a ajuns în parcarea de la Flanco, de lângă Carrefour.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un cititor ne-a anunţat că, în această dimneaţă, seviciul de hingherit al Primăriei încearcă să captureze un pui de urs, de 6-8 luni, care a ajuns în parcarea de la Flanco, de lângă Carrefour. Angajatul Primăriei Braşov încearcă să îl adoarmă. La faţa locului sunt şi reprezentnaţi ai Asociaţiei Vânătorilor şi ai Asociaţiei de protecţia animalelor „Milioane de Prieteni”. După ce puiul va fi capturat, reprezetrnanţii AJVPS vor decide dacă puiul va fi dus în pădure şi eliberat sau dacă este cazul să fie transportat la rezervaţia de urşi de la Zărneşti.

Specialiştii spun că ar fi cel mai bine să nu îl duca în padure, pentru că este evident faptul că s-a rătăcit de mamă şi singur nu supravieţuieste peste iarnă. Cea mai bună soluţie ar fi ducerea lui la centrul de reintegrare de la Bălan - Harghita. Fiind sălbatic, puiul de urs poate fi reintegrat uşor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările