Proiect cu fonduri europene care le cere oamenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă să prezinte o adeverinţă de la angajator

Proiect cu fonduri europene care le cere oamenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă să prezinte o adeverinţă de la angajator

Pentru programul „A doua şansă” este nevoie de adeverinţă de angajat FOTO Guvernul României

Persoanele care nu au nici măcar 8 clase nu pot fi angajate în România. Dacă vor să se înscrie în proiectul „A doua Şansă”, parte din Programul Operaţional Capital Uman (POCU), pentru a-şi finaliza studiile, au nevoie de adeverinţă de la locul de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două proiecte legate de învăţământ se derulează la nivel naţional, în mai multe localităţi. Unul dintre acestea, cu fonduri de la Guvernul României, are rezultate foarte bune. Al doilea, cu bani europeni, este un dezastru. 
 
Toţi cei 70 de copii din comuna braşoveană Părău se bucură, în fiecare zi, de o masă caldă oferită la cele trei şcoli din satele care o alcătuiesc. Ministerul Educaţiei a decis să deruleze acest proiect aici ca urmare a procentului mare de copii care abandonau şcoala în această localitate. 
 
„Sunt foarte mulţi copii în ţara asta care adorm flămânzi. Ei, bine, şi cu acest proiect de masă caldă venim cu o soluţie de a-i aduce la şcoală şi de a le oferi de mâncare măcar o masă caldă pe zi”, a declarat Ovidiu Ovesea, primarul comunei Părău. 
 
Edilul spune că, în localitatea pe care o păstoreşte, există şi un alt program pentru cei care doresc să facă şcoală, unul prin Programul Operaţional Capital Uman. Este un program cu fonduri europene, numit „A doua şansă”, care are, însă, o mare carenţă. 

Primarul a explicat ce păţeşte o persoană care doreşte să beneficieze de aceste program, care nu are loc de muncă pentru că nu are studiile minime necesare. 
 
„Află prin comunicat de la Primărie, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, din media despre acest program, intitulat „A doua şansă”. Se prezintă să se înscrie în acest program naţional şi, stupoare! I se cere adeverinţă de la locul de muncă! Ca să fie eligibil să se înscrie în acest program, deoarece nu poate avea un loc de muncă fără studiile minime, i se cere adeverinţă de la locul de muncă! Se bat cap în cap cele două lucruri”, a mai explicat edilul. 
 
Primarul din Părău crede că este nevoie de o altă gândire pentru acest program, deoarece banii europeni sunt cheltuiţi, dar efectele sunt aproape nule. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările