Pista de biciclete futuristă a Braşovului, cu pasaje suspendate peste giratorii, a obţinut „certificatul de naştere”

Pista de biciclete futuristă a Braşovului, cu pasaje suspendate peste giratorii, a obţinut „certificatul de naştere”

Pista care va face legătura între intrarea dinspre Bucureşti în oraş şi Centrul Civic va avea 5,5 km. Foto: Business 24

În vederea realizării unei piste de biciclete futuriste care să lege zona Poienelor de Centrul Civic şi presupune inclusiv amenajarea unor pasaje suspendate peste două intersecţii, Primăria Braşov a obţinut recent certificatul de urbanism necesar autorizării construcţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul este în curs de conturare de către consultantul Hentza Business SRL din Bucureşti în schimbul sumei de148.750 lei cu tot cu TVA. Acest proiect face parte din strategia privind optimizarea transportului cu bicicleta în municipiul Braşov şi în acest sens ar urma să fie accesată o finanţare nerambursabilă.
 

Pasajele suspendate vor fi utilizate şi pentru traficul pietonal

 
Traseul luat în calcul pentru amenajarea acestei piste futuriste este capătul de linie de la Poienelor – Strada Minervei – strada Crinului – Bulevardul Gării – Gară – Bulevardul Victoriei – Bulevardul Mihail Kogălniceanu – Camera de Comerţ şi are o lungime de 5,5 km. Cele două pasaje suspendate circulare pentru ciclişti ar urma să fie amenajate în intersecţiile de la Calea Bucureşti-Poienelor-Saturn şi de la Gară. „Pasajele vor prelua traficul pietonal, astfel încât în sensurile giratorii ar rămâne doar circulaţiei auto. Pasajele vor dispune de trasee separate pentru biciclete şi pietoni. Acestea vor avea un aspect arhitectural adecvat, vor supratraversa sensurile giratorii la o înălţime de aproximativ 6 m, iar lăţimea pietonală şi pentru biciclişti va fi de 5,5 m. Accesul se va face prin intermediul rampelor – pentru biciclişti şi a scărilor rulante şi al lifturilor – pentru pietoni”, în conformitate cu detaliile temei de proiectare. Totodată, edilii vor ca pista să fie delimitată pe anumite tronsoane de traficul auto, cum ar fi de exemplu, pe B-dul M. Kogălniceanu, printr-o zonă verde.
 
De asemenea, în cadrul acestui proiect ar urma să fie amenajate şi două puncte de bike-sharing, unul la Poienelor, iar celălalt în Centrul Civic.
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările