Piaţa de Miercuri se închide şi intră în reabilitare. Lucrările vor dura cinci luni

Piaţa de Miercuri se închide şi
intră în reabilitare. Lucrările vor dura cinci luni

Aşa va arăta Piaţa de Miercuri după modernizare. FOTOPrimăria Braşov.

După mai multe licitaţii la cre nu s-a prezentat nimeni Piaţa de Miercuri va fi în sfârşit reabilitată. Contractul de 2,45 de milioane de lei a fost adjudecat de compania Agetaps. Banii vor fi daţi de la bugetul local.

Ştiri pe aceeaşi temă

Odată cu începerea lucrărilor piaţa va fi închisă pentru cinci luni. Piaţa de Miercuri arată acum ca un bazaar şi nu face deloc cinste Braşovului. Reprezentanţii primăriei vor discuta cu comercianţii şi vor decide când se va închide piaţa, cel mai probabil după Paştele Ortodox.

Noul complex va fi făcut pe o structură uşoară, iar în incinta sa vor fi amenajate 65 standuri speciale, unde comercianţii îşi vor putea expune marfa. Noua clădire va fi o hală pe structură metalică, fără fundaţie, acoperită cu policarbonat, care va asigura astfel şi iluminare naturală. Vor fi păstrate căile de acces existente, iar la exterior vor fi amenajate şi zone verzi, care să dea un aspect plăcut clădirii. Construcţia va permite o ventilaţie naturală. 

La interior, vor fi construite alveole divizate, sub forma unor mici magazine, pe dimensiunile actualelor tarabe sau spaţii de vânzare, dar care vor asigura un mediu acoperit, uscat, astfel încât mărfurile să poată fi comercializate în cele mai bune condiţii. Vor exista spaţii de depozitare, iar în exteriorul fiecărei alveole, locuri pentru expunerea mărfii sau pentru reclamă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările