Exerciţiu ISU: explozie la Tohan SA Zărneşti

Exerciţiu ISU: explozie la Tohan SA Zărneşti

Exericiţiul ISU are ca scop pregătirea personalului de intervenţie în caz de urgenţă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov organizează joi, 26 mai, începând cu ora 11.00, în Zărnesti, la S.C. TOHAN S.A. un exerciţiu privind gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de o explozie urmată de un incendiu, provocând efecte negative atât pe amplasament cât şi în afara acestuia , în zona Grupului Şcolar Industrial Zărneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Scenariul exerciţiului prevede acţiunea pompierilor braşoveni pentru salvarea persoanelor surprinse în clădire, acordarea primul ajutor medical persoanelor rănite şi lichidarea incendiilor izbucnite la laboratorul S.C. Tohan S.A.  şi la corpul B al Grupului Şcolar Industrial Zărneşti, cât şi evacuarea persoanelor din cele doua zone afectate”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, cpt. Ciprian Sfreja.

În cadrul aplicaţiei se va urmări modul de acţiune al salvatorilor, testarea procedurilor de intervenţie, creşterea capacităţii operaţionale, precum şi modul de acţiune, pentru evacuarea persoanelor aflate în clădire şi stingerea incendiului, de către personalul desemnat pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările