Cum putem scăpa de părul gras şi deteriorat. Sfaturile dermatologilor

Cum putem scăpa de
părul gras şi deteriorat. Sfaturile dermatologilor

Şamponul pe care îl folosim este extrem de important pentru un păr sănătos. FOTOShutterstock.

Părul gras sau cel subţire care se rupe mereu ne dă mari bătăi de cap. Putem avea un păr frumos dacă ne spălăm corect pe cap şi folosim produse potrivite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Părul gras este o problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane. De vină poate fi şi moştenirea genetică, dar şi anumite dezechilibre hormonale care duc la o secreţie foarte mare de sebum.

„Părul gras se moşteneşte de obicei din familie. De asemenea părul are de suferit şi atunci când în corp apar dezechilibre care duc la o secreţie prea mare de sebum. Părul gras dă impresia de murdar, de nespălat şi de aceea poate crea complexe. Oamenii au tendinţa să se spele foarte des pe cap crezând că astfel scapă de problemă însă nu fac decât să stimuleze şi mai mult secreţia de sebum, iar părul se îngraşă şi mai tare. Părul gras trebuie spălat de maxim două ori pe săptămână“, spune dermatologul Dragoş Morar.

Pentru a scăpa de părul gras trebuie să folosiţi anumite produse. „Pentru părul gras sunt recomandate şampoane cu mentă şi citrice care reduc secreţia se sebum. Evitaţi balsamul deoarece ajută la îngrăşarea părului. De asemenea puteţi clăti părul cu oţet de mere. Este un remediu din popor, dar funcţionează. De asemenea, când vă spălaţi pe cap nu frecaţi foarte tare scalpul pentru că nu veţi face altceva decât să sporiţi secreţia se sebum. Nu vă ştergeţi prea tare cu prosopul şi nu folosiţi uscător de păr. Lăsaţi părul se se usuce de la sine. Este recomandat ca persoanele cu păr gras să nu poarte pălărie sau şapcă pentru ca scalpul să poată respira“, mai spune medicul.

Remedii din natură

Şi natura oferă câteva remedii pentru a scăpa de părul gras. „Oţetul de mere diluat cu apă este foarte eficient pentru reducerea secreţiei de sebum. La fel şi alcoolul diluat în apă. Chiar dacă mirosul nu este plăcut, efectele sunt foarte bune. În loc de balsam. folosiţi ceai de mentă şi muşeţel care previn îngrăşarea rapidă a părului. Zeama de lămâie este şi ea foarte bună. De asemenea, bicarbonatul de sodium poate fi folosit ca o mască. Diluaţi câteva linguriţe cu apă până obţineţi o pastă, masaţi apoi scalpul trei minute şi lăsaţi să acţioneze 15 minute“, mai spune specialistul.

Sfaturi pentru îngrijirea părului deteriorat

Părul foarte subţire sau cel deteriorat de la vopsit şi coafat are nevoie de multă îngrijire. „Părul deteriorat se rupe foarte uşor şi de aceea este bine să folosiţi un piaptăn cu zimţii largi pentru a nu îl degrada şi mai tare. Pentru acest tip de păr folosiţi şampoane cu ulei de măsline sau ulei de argan şi balsam de păr cu aceleaşi ingredinte. Părul subţire este mai sensibil atunci când vine vorba de uscătorul de păr sau placă, de aceea sunt de evitat. Pentru aces tip de păr, odată pe săptămână aplicaţi o mască. Foarte bună este cea făcută dintr-un gălbenuş de ou amestecat cu o linguriţă de miere. Masca se lasă 30 de minute să acţioneze pe scalp. La fel de eficientă este masca cu ulei de măsline amestecată cu miere. Hidratează foarte bine. După ce lăsaţi masca să acţioneze, clătiţi foarte bine doar cu apă“, mai spune dermatologul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: