Condimentul-minune care ajută digestia, ne scapă de sforăit şi de kilogramele în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărarul este un condiment folosit încă din Evul Mediu. Are proprietăţi miraculoase, ajută sistemul digestiv, calmează nervii, combate respiraţia urât mirositoare, alungă durerea şi ne poate scăpa de sforăit.

Mărarul conţine mult potasiu, sodiu şi sulf şi este un tratament natural foarte bun pentru bolile digestive. Îl folosim cu toţii la ciorbă, la friptură, dar şi la murături. „Mărarul este un bun aliat al sistemul digestiv. Reduce gazele intenstinale şi ajută la digestie. Poate combate cu succes episoadele de diaree şi reglează tranzitul. În plus, are proprietăţi antiinflamatoare şi vă ajută să aveţi intenstine sănătoase. La bebeluşi este recomandat, sub formă de picăruri, în tratarea colicilor. De asemenea, tot pentru că este un antiinflamator natural, poate ajuta la eliminarea crampelor menstruale sau a celor provovate de indigestie. Este un bun diuretic şi ajută şi rinichii“, explică nutriţionistul Eva Iorţan.

Pe lângă potasiu, sodiu şi sulf, mărarul este bogat şi în calciu sau fier. „Dacă nu sunteţi amatori de lactate trebuie să ştiţi că seminţele de mărar sunt bogate în calciu. De asemenea, acest condiment are mult fier şi este recomandat şi în tratamentul anemiei sau a asteniilor de primăvară“, mai spune nutriţionistul.

Face minuni pentru sistemul nervos

Mărarul vă poate scăpa şi de stările de nervozitate. „Acest condiment poate fi considerat un adevărat sedativ natural. Poate calma starea de anxietate în perioadele de stres şi nu dă dependenţă ca alte pastile. Vorbim aici de episoade rare de anxietate date de anumite stări de moment, deoarece în cazurile grave este necesar tratament de specialitate. Ajută şi în tratamentul depresiei alături de consilierea psihologică“, mai spune medicul.

Vă menţine respiraţia proaspătă şi vă scapă de sughiţ şi sforăit

Mărarul vă poate scăpa de şi anumite probleme neplăcute. „Eeste foarte bun pentru sănătatea cavităţii bucale. Frunzele de mărar curăţă dantura şi elimină o parte din bacteriile care se găsesc pe dinţi şi gingii. De asemenea, înlătură respiraţia neplăcută. Vă poată scăpa de o criză de sughiţ şi chiar de sforătit dacă este folosit sub formă de picături puse pe un propos care se aşează lângă pernă“, mai spune specialistul.

Are proprietăţi afrodisiace şi ajută la slăbit

Mărarul este un bun aliat al fertilităţii. „Femeile care au probleme de fertilitate pot lua pastile de mărar care ajută în cazul în care au mici dezechilibre hormonale. Ajută şi la reglarea ciclului menstrual. Este cunoscut ca şi un afrodisiac, creşte libidoul şi tot la femei ajută la menţinerea unor sâni mai fermi. Mărarul în general dă o stare de bine organismului. Nu este recomandat însă femeilor însărcinate. Ceaiul de mărar este recomandat în diete deoarece ajută la eliminarea mai rapidă a ţesutului adipos“, încheie nutriţionistul.

Citeşte şi:

Vitamina-minune care creşte potenţa, previne cancerul de prostată, întăreşte imunitatea şi ne face pielea superbă

Uleiul minune pentru tenul imaculat. Cosmetician: „Este folosit de zeci de ani şi are efecte extraordinare asupra pielii“

Planta care aduce fericirea: sunătoarea, cel mai puternic antidepresiv natural - beneficii miraculoase

Beneficiile sucul de citrice: cum ne ajută sistemul imunitar, ce face pentru piele, pentru digestie şi pentru colesterol

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite