Cinci trenuri oprite în gări la Timişul de Sus şi Braşov. Sătui să aştepte, călătorii au ieşit pe DN1 şi au chemat taxiul

Cinci
trenuri oprite în gări la Timişul de Sus şi Braşov. Sătui să aştepte, călătorii au ieşit pe DN1 şi au chemat taxiul

Călătorii au ieşit în DN 1 şi au chemat taxiul

Trenurile au fost oprite în gările din Timişul de Sus şi Braşov pentru a putea permite lucrătorilor CFR să efectueze reparaţii la linia de contact care a fost ruptă ieri în urma prăbuşirii mai multor arbori. După ore de aşteptare circulaţia a fost reluată pe un fir la ora 10.45.

UPDATE 10.55. Traficul feroviar între Braşov şi Bucureşti a fost reluat pe un fir. Se circulă cu locomotive electrice. Angajaţii CFR lucreazî la remedierea defecţiunii pe celălalt fir, urmând ca în cursul după-amiezee circulaţia să reintre în normal. 

Mai multe trenuri au avut ieri întârzieri de câteva ore după ce mai mulţi arbori s-au părbuşit pe calea ferată la Timişu de Sus. În această dimineaţă, cinci trenuri au fost oprite pentru a permite lucrătorilor CFR să efectueze reparaţiile de firul de contact.

Trenurile de călători care asigură legătura pe relaţia Bucureşti - Braşov staţionează în gările Timişu de Sus şi Braşov în intervalul orar necesar finalizării lucrărilor de intervenţie în zona Predeal – Timişu de Sus, care s-au desfăşurat şi în cursul nopţii. Această măsură este necesară pentru a permite accesul a trei drezine pantograf care acţionează pentru restabilirea continuităţii firului de contact, a cablului purtător şi efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanţăafectată de căderile de copaci, astfel încât traficul feroviar să se reia în condiţii normale, cu tracţiune electric“, anunţă reprezentanţii CFR.

La această oră, trenurile de călători IR 1644, R 3002, IR 1742, IR 1528 şi R 3004 staţionează în gările Timişu de sus şi Braşov, urmând a fi reînscrise în circulaţie după finalizarea intervenţiilor şi redeschiderea liniei în condiţii normale de trafic. Unii călători s-au săturat să aştepta în trenuri, au ieşit pe DN 1 şi au chemat taxiuri sau au făcut semn altor şoferi să îi ia la ocazie până la Braşov. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările