Braşovul are o maşină automată care curăţă marcajele de pe străzi. Utilajul este unic în România

Braşovul are o maşină
automată care curăţă marcajele de pe străzi. Utilajul este unic în România

Utilajul curăţă o trecere de pietoni în două ore şi jumătate. FOTOnewsbv.ro

Maşinăria achiziţionată de compania Comprest a costat 110.000 de euro. Deocamdată este singura din România şi curăţă rapid marcajele care au fost desfiinţate. Până acum, acestea erau acoperite cu vopsea neagră, dar reapăreau după ce aceasta se ştergea şi derutau oamenii.

Utilajul a fost deja pus la treabă că a curăţat „zebrele” marcate pe străzile 13 Decembrie şi Alexandru Vlahuţă, care fuseseră desfiinţate de mai mult timp, însă reapăreau periodic, după ce se curăţa vopseaua neagră. „Maşina funcţionează pe bază de presiune de apă şi poate să producă o presiune de până la 2.500 de bari. Poate să cureţe orice timp de vopsea, de la cea simplă, până la cea termoplastic, adică marcajele cauciucate care rezistă şi mai mult în timp şi singura soluţie pentru a le îndepărta era frezarea asfaltului, însă, astfel se strica şi carosabilul şi trebuiau făcute alte reparaţii. Poate curăţa 5 metri pe oră, iar timpul maxim pentru curăţarea unei treceri de pietoni este de două ore şi jumătate“ , a declarat Emil Bărbat, directorul Comprest, citat de newsbv.ro. Utilajul consumă 16 litri de apă pe minut şi poate fi reglat printr-o telecomandă în funcţie de tipul de vopsea pe care trebuie să îl cureţe. 

Pe aceeaşi temă:

Luna curăţeniei la Braşov

Primăria vrea să facă curăţenie printre comercianţii din Poiana Braşov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările