RUŞINE: Clădirile - monument sunt lăsate să se prăbuşească!

RUŞINE: Clădirile - monument sunt lăsate să se prăbuşească!

Fostul Hotel Bristol

Zeci de clădiri de patrimoniu din Brăila sunt pe punctul de a se prăbuşi, fie pentru că proprietarii cei noi le lasă în paragină, ţinte pentru hoţi, fie pentru că situaţia lor juridică este incertă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parte dintre clădirile care încă mai aparţin administraţiei au fost acoperite cu banere care acum s-au rupt. Înăuntru e dezastru.

Pe Polonă e o clădire din care s-a furat tot ce a însemnat material de construcţie, iar proprietarul, care n-are bani s-o renoveze, pare s-o fi lăsat cu intenţie pe mâna hoţilor. Terenul ete valoros în zonă, iar reabilitarea e mai scumpă decât demolarea. Mai mult, legea nu permite demolarea.

Clădirea fostului Hotel Bristol şi aceea a CEC-ului de pe Regală au ajuns cuibuşoare pentru boschetari.

"Nu se poate interveni fiindcă aceste clădiri sunt în litigiu. În cazul clădirilor câştigate de noi am demarat deja procedura de accesare a unui proiect pentru reabilitare. Trebuie să salvăm ce se poate in centrul istoric. Legea nu permite demolarea clădirilor, chiar dacă unele sunt pericole pentru trecători", ne-a declarat Alexandru Dănăilă, viceprimarul Brăilei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările