Crima interlopă din oraşul cuţitarilor: bărbat ucis pe stradă de acelaşi agresor care-l bătuse cu câteva ore mai devreme. Prima sentinţă a judecătorilor

Crima interlopă din oraşul cuţitarilor: bărbat ucis pe stradă de acelaşi agresor care-l bătuse cu câteva ore mai devreme. Prima sentinţă a judecătorilor

Investigatori cercetând locul crimei FOTO Adevărul

Bărbatul care a comis crima fusese amendat de poliţişti cu doar câteva ore înainte pentru tulburarea liniştii publice. Criminalul îl bătuse cu sălbăticie pe cel căruia urma să-i curme viaţa în aceeaşi zi.

Tribunalul Brăila l-a condamnat, pe 28 noiembrie, pe Costel Militaru, un bărbat de 38 de ani din Brăila, la 12 ani de închisoare pentru omor. Judecătorii au stabilit ca bărbatul să îi plătească soţiei victimei daune materiale de 20.000 lei şi daune morale de 2.000 euro, punându-i sechestru pe bunuri pentru a garanta achitarea daunelor. Decizia instanţei nu este definitivă. Crima s-a petrecut în Brăila, oraş care s-a ales în ultimii ani cu infamul renume de "oraş al cuţitarilor".

Costel Militaru, zis "Miros", şi victima sa, Mihai Stănică, cunoscut în mediul interlop drept “Budală”, au locuit în cartierul Brăiliţa, iar de-a lungul timpului între cei doi s-a creat o stare conflictuală. Pe 25 noiembrie 2018, victima l-a insultat pe un bărbat pe stradă, iar Costel Militaru i-a administrat o corecţie fizică, alături de alte două persoane.

Concubina lui Stănică a sunat la Poliţie, care i-a amendat pe toţi cei implicaţi pentru tulburarea liniştii publice. Câteva ore mai târziu, Costel Militaru şi Mihai Stănică s-au întâlnit din nou la intersecţia străzilor Dumbrava Roşie şi Valea Călugărească din Brăila, iar între cei doi a reizbucnit conflictul, de data aceasta mult mai violent.

Costel Militaru i-a aplicat victimei o lovitură cu cuţitul în zona toracelui anterior stâng, creându-i o rană profundă. Bărbatul înjunghiat a încercat să se îndepărteze, ba chiar să riposteze cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, însă după câţiva metri a căzut în spaţiul verde de lângă imobilul situat pe strada Dumbrava Roşie nr. 161, unde a decedat.

După agresiune, atacatorul a pătruns într-un imobil de pe strada amintită, unde proprietarul îi permitea să locuiască într-o baracă, şi a ascuns arma crimei sub o placă din beton. A fost arestat la scurt timp şi le-a povestit apoi anchetatorilor cum a comis crima.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: