Comisarul şef Cătălin Chivu a învins sistemul şi a revenit în fruntea IPJ Brăila. Fusese înlocuit în 2011, însă a dat MAI în judecată şi, după 4 ani, a câştigat

Comisarul şef Cătălin Chivu a învins sistemul şi a revenit în fruntea 
IPJ Brăila. Fusese înlocuit în 2011, însă a dat MAI în judecată şi,
 după 4 ani, a câştigat

Cms. şef Cătălin Chivu    FOTO Florentin Coman

Comisarul şef Cătălin Chivu s-a întors oficial în funcţia de comandant al Inspectoratului de Poli]ie Judeţean (IPJ) Brăila, joi, 12 martie, după patru ani în care s-a judecat cu Ministerul Administraţiei şi Internelor. Chivu a fost eliberat din funcţie în 2011, de fostul ministru Traian Igaş, în urma unui control tematic. A dat, însă, ministerul în judecată şi a avut câştig de cauză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numirea oficială s-a făcut în cadrul unei şedinţe a consiliului de conducere al IPJ, care a început, joi, în jurul orei 12.00 şi a durat peste o oră. Ordinul MAI prin care Chivu a fost repust în funcţie a fost citit de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor principal Vasile Viorel.


Numirea a fost făcută după ce, în data de 25 februarie a.c., Curtea de Apel (CA) Braşov a dat o sentinţă definitivă favorabilă comisarului brăilean, în procesul pe care acesta îl avea cu MAI. Instanţa superioară a menţinut astfel soluţia Tribunalului Braşov, din septembrie 2014. În data de 19 septembrie 2014, Tribunalul Braşov a dat soluţia în favoarea fostului şef al Poliţiei brăilene şi a dispus repunerea pe funcţie şi plata drepturilor salariale restante, aferente funcţiei, însă MAI a declarat recurs în cauză, acesta fiind respins.

Cms. şef Cătălin Chivu a fost eliberat din funcţia de inspector şef, în aprilie 2011, prin Ordin al ministrului Administraţiei şi  Internelor, Traian Igaş, ca urmare a unui control tematic desfăşurat la sfârşitul anului 2010.

Tot ca urmare a controlului tematic din anul 2010, ofiţerul a fost sancţionat disciplinar cu "trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, respectiv ofiţer specialist I", pentru "neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege".

Considerându-se nedreptăţit, Chivu s-a adresat instanţei de judecată şi, după aproape patru ani de luptă cu MAI, a ieşit învingător. Ofiţerul Chivu a venit la şefia IPJ Brăila, în urmă cu 10 ani, fiind numit pe funcţie la data de 11 aprilie 2005, când avea 37 de ani, fiind atunci cel mai tânăr şef de inspectorat din ţară.

Citiţi şi

Şeful Poliţiei Brăila a renunţat la funcţie pentru a-şi îngriji băieţelul rămas fără mamă în tragedia de la lacul Siutghiol

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările