Brăila: Generaţia-cobai intră mâine în prima simulare a probei bacalaureatului pe stil nou

Brăila: Generaţia-cobai intră mâine în prima simulare a probei bacalaureatului pe stil nou

Elevii şi-au căutat cu privirea numele pe lista candidaţilor promovaţi la bacalaureat, în vară, foto Ciprian Dragomir

2.613 de elevi s-au înscris la bacalaureatul 2010. La proba obligatorie a profilului, cei mai mulţi elevi, 799, au optat pentru biologie. La nivelul judeţului au fost organizate 23 de centre de examinare. Mâine, 20 ianuarie, are loc simularea probei de evaluare a competenţelor digitale.

Ştiri pe aceeaşi temă

La nivelul judeţului Brăila s-au înscris la examenul de bacalaureat din acest an 2.613 de candidaţi. Primul hop pe care vor trebuie să-l treacă elevii ce dau bacalaureatul este simularea probei de evaluare a competenţelor digitale. Aceasta are loc mâine, pe 20 ianuarie.

„Această simulare este aproape 100 % identică cu metodologia de desfăşurare a probei care are loc în aprilie. Noutatea este aceea că vor fi două serii de examinare. Prima începe la ora 13.00, iar a doua la ora 15.30. Elevii care nu vor ajunge la niciuna din cele două examinări au ocazia să dea un test cu profesorul de informatică", ne-a spus inspectorul de informatică Paul Pruş. Simularea durează 90 de minute, iar subiectele conţin în jur de 15 - 20 de puncte.

Biologia, preferata elevilor

La prima probă a examenului de bacalaureat, competenţe lingvistice de comunicare orală în limba română, care are loc în perioada 15 - 17 februarie, s-au înscris 2.613 elevi. În perioada 17 - 19 februarie dau examen 1.969 de elevi la competenţe lingvistive de comunicare orală într-o limbă de circulaţie internaţională, şi anume engleză, alţi 651 susţin proba la franceză, trei la germană şi şase la rusă.

2.613 elevi sunt aşteptaţi să dea examen la competenţe digitale, în perioada 19 - 29 aprilie şi la proba scrisă de limba română, pe 28 iunie. Pe 30 iunie, dau examen la matematică 1.917 elevi, iar alţi 696 au optat pentru istorie. Ultima probă a examenului este pe 1 iulie. Aici, cei mai mulţi, 799, au optat pentru biologie, 785 pentru geografie, 325 pentru fizică, 301 pentru chimie, 90 pentru anatomie, 89 pentru economie, 69 pentru informatică, 48 pentru psihologie, 45 pentru sociologie, 32 la filozofie şi 26 la logică.

Cei 2.613 elevi de la Brăila sunt prima generaţie de tineri care dau examenul de bacalaureat pe stil nou.

23 de centre de examinare

La nivelul judeţului au fost organizate centre de examinare la: "Bălcescu", "Murgoci", "Ghica", "Iorga", "Cerna", "Hariclea Darclee", LPS, "Sebastian", "Aurelian", "Istrati", "Brâncoveanu", "Edmond Nicolau", "Neniţescu", "Saligny", "Brâncuşi", "Ana Aslan", "Gh. K. Constantinescu", "Moisil", "Angelescu", "Oncescu", Ianca, Însurăţei şi Vâlsan.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările