Un jandarm botoşănean a obţinut cea mai înaltă distincţie a armatei americane pentru aliaţi. A servit în Afganistan

Un jandarm botoşănean a obţinut cea mai înaltă distincţie a armatei americane pentru aliaţi. A servit în Afganistan

Căpitanul Alin Mihai Chelărescu FOTO monitorulbt.ro

Un ofiţer de jandarmi din Botoşani a primit cea mai înaltă distincţie militară americană destinată trupelor aliate. Botoşăneanul a servit în Afganistan instruind inclusiv poliţişti afgani pentru menţinerea păcii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Căpitanul Alin-Mihai Chelărescu, ofiţer de jandarmi la Botoşani, a primit de la Armata Statelor Unite ale Americii ”Meritorius Service Medal” după o misiune în Afganistan. Este cea mai înaltă distincţie militară americană acordată trupelor aliate. 

 
A antrenat poliţişti în Afganistan
 
Căpitanul Chelărescu a fost plecat, anul trecut, în Afganistan, , într-o misiune de instruire a Poliţiei Afgane. Acesta a petrecut la Kabul opt luni, timp în care s-a remarcat prin activitatea sa la Staff College o instituţie de învăţământ superior pentru Poliţia Naţională Afgană .”“Ofiţerul s-a făcut remarcat prin implicarea deosebită în rezolvarea problemelor cu care s-a confruntat partenerul afgan, prin iniţiativă şi dăruire, acţiunile sale contribuind la procesul de înfăptuire a păcii în zonă”, se arată în decizia de înmânare a medalie. Totodată jandarmul botoşănean, la întoarcere a primit şi “Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu însemn de război” .
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: