Noapte de coşmar pentru un copil cu COVID-19. Cum a fost lăsat cu febră şi convulsii într-un container

Noapte de coşmar pentru un copil cu COVID-19. Cum a fost lăsat cu febră şi convulsii într-un container

Compartimentul de Primire Urgenţe de la Pediatrie FOTO botosaninews.ro

O familie cu un copil care prezenta febră şi convulsii dar şi cu un test pozitiv la SARS-COV 2 a fost nevoită să aştepte o noapte întreagă într-un container metalic, fiindcă nimeni nu ar fi vrut să-i preia. Abia dimineaţă au ajuns la Secţia de Infecţioase.

Ştiri pe aceeaşi temă

O familie din Botoşani a avut parte de o noapte de coşmar într-un container metalic de triaj, aflat în curtea Secţiei de Pediatrie fără ca nimeni să-i preia. 

Cazul a avut loc săptămâna trecută dar a fost făcut public recent chiar de medicul Monica Adăscăliţei, şefa Direcţiei de Sănătate Botoşani. Mai precis, familia a ajuns la spital fiindcă micuţul se simţea rău. 

La Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean ”Mavromati„ copilul şi mama au ajuns într-un container de triaj epidemilogic. Aici au fost ţinuţi fără să fie duşi pe o secţie, arată şi botosaneanul.ro. 

În mod revoltător, mama şi copilul bolnav ar fi stat în acel container toată noaptea, fără ca cineva să-i preia pe o secţie pentru diagnostic sau tratament. Micuţul ar fi fost şi pozitiv COVID-19. În plus, ar fi stat o noapte întreagă în acel container cu febră şi convulsii.  

„Un pacient covid pozitiv aflat în CPU , care nu a fost internat şi a rămas în container. S-a făcut reclamaţie, pacientul a stat de seară şi până dimineaţă în CPU, ulterior a fost internat la Boli Infecţioase, dacă nu mă înşel. Ideea era că un copil, am înţeles de la medicul de gardă, m-a sunat la 1 noaptea să-mi spună că nimeni nu vrea să ia bolnavul, mama este foarte agitată, iar copilul este cu febră şi convulsii”, declară Monica Adăscăliţei, directorul DSP. 

Abia dimineaţă copilul şi mama au fost preluaţi şi duşi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean ”Mavromati”. Autorităţile sanitare, totodată, recunosc că acele containere nu sunt pentru cazuri complexe.  

Vă recomandăm să citiţi şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările