Fost prim-procuror condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj

Fost prim-procuror condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj

Fostul prim-procuror Raluca Stâncescu FOTO Adevărul

Fostul prim procuror al Tribunalului Botoşani, Raluca Stâncescu, a fost condamnată la 4 ani şi o lună de închisoare cu executare pentru şantaj şi instigare la compromiterea intereselor justiţiei.  Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Raluca Stâncescu a pierdut pentru aceeaşi perioadă o serie de drepturi cetăţeneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Fostul prim procuror al Tribunalului Botoşani, Raluca Stâncescu, a fost condamnată alături de alţi inculptaţi într0un dosar de şantaj dar şi alte fapte penale. Mai precis, aceasta a fost condamnată de magistraţii Curţii de Apel Târgu Mureş la 4 ani şi o lună de închisoare cu executare pentru şantaj şi instigare la compromiterea intereselor justiţiei spune botosaninecenzurat.ro. 

Conform rechizitoriului întocmit, Raluca Stâncescu în timp ce deţinea funcţia de prim procuror ar fi şantajat împreună cu concubinul acesteia Cătălin Stavără pe fostul socru al acestuia din urmă. Cei doi inculpaţi sunt nevoiţi să plătească şi daune morale dar şi cheltuieli de judecată în valoare de peste 58.000 de lei.  Totodată fostul prim-procuror nu va mai putea, timp de patru ani după executarea pedepsei, să ocupe funcţii publice şi să-şi exercite profesia de care s-a folosit pentru a săvârşi faptele. Inculpaţii pot ataca sentinţa la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: