Florin Ţurcanu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani vizat de ancheta DNA. ”Să mă împuşte, să mă pună la toate aparetele posibile”

Florin Ţurcanu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani vizat de ancheta DNA. ”Să mă împuşte, să mă pună la toate aparetele posibile”

Florin Ţurcanu este vizat de ancheta DNA FOTO arhiva adevarul

După şapte ore de cercetări, procurorii DNA asistaţi de jandarmi au ridicat mape întregi de documente de la Consiliul Judeţean Botoşani dar şi de la filiala judeţeană a PNL. Surse din cadrul DNA precizează că cel vizat de anchetă ar fi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean dar şi al PNL Botoşani, Florin Ţurcanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 23 septembrie de la ora 8.20 a început o descindere maraton a procurorilor DNA la Consiliul Judeţean Botoşani dar şi filiala judeţeană a PNL. Asistaţi de jandarmi procurorii au răscolit şapte ore după probe într-un dosar de corupţie şi deturnare de fonduri. Conform unor surse din DNA, principalul suspect ar fi Florin Ţurcanu fostul lider liberal dar şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani.

Mită de la oameni de afaceri

Conform aceloraşi surse, Ţurcanu ar fi cerut bani unor agenţi economici din judeţul Botoşani, pentru atribuirea unor lucrări sau contrate. În caz contrat, oamenii de afaceri ar fi suportat controale şi alte represalii. Faptele ar fi avut loc în perioada 2012-2014, cât Ţurcanu a fost şef al Consiliului Judeţean. De exemplu ar fi cerut bani lui Ionică Gireadă patronul firmei SC Raffaello SRL. 

Mai precis era vorba de  40.000 lei. În plus ar fi fost ameninţat cu tot felul de controale. Speriat agentul economic ar fi dat în 2012, suma cerută de Ţurcanu. În aceaşi perioadă a mai cerut şi primit 100.000 de lei,  de la patronul firmelor Doly Com SRL şi S.C. Kravys Meat, Iulian Căzăcuţ. Totodată s-ar fi înţeles şi cu Victor Mihalachi, administrator la Victor Construct. Firma lui Mihalache a câştigat licitaţii din 2010, în valoare de 26 de milioane de euro, pe proiecte cu finanţare europeană, cu sprijinul foştilor şefi de Consiliu Judeţean, Mihai Ţâbuleac şi Florin Ţurcanu. 

”Să mă împuşte”

De cealaltă parte, Florin Ţurcanu neagă orice implicare în astfel de fapte. Mai mult decât atât acesta a precizat că şi-a pregătit avocaţii. ” Exclus aşa ceva, nu am luat de la nimeni nici un leu, exclus aşa ceva. Să mă împuşte, să mă pună la toate aparatele posibile şi imposibile. Dar, eu ce să comentez, spuneţi şi dv. aştept şi eu, să văd care este treaba, sunt la dispoziţia organelor de control, ce pot să fac?”, a spus pentru botosaneanul.ro, Florin Ţurcanu. 

Totodată fostul şef al Consiliului Judeţean, spune că nu a fost înştiinţat oficial de aceste acuze. Florin Ţurcanu a fost preşedinte al Consiliului Judeţean în perioada 2012-2015, fiind suspendat din funcţie prin ordin al Prefectului, după ce a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual. Ţurcanu a fost şi şef al PNL Botoşani.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările