Şeful PNL Botoşani, Florin Ţurcanu a renunţat la politică. Şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în cadrul partidului. Petrache este noul lider

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean dar şi al filialei botoşănene a PNL s-a retras, definitiv, spune acesta din viaţa politică şi publică. Acesta a renunţat la toate funcţiile pe care le deţine în partid. În locul acestuia a fost ales Marian Petrache.

Şeful liberalilor botoşăneni, co-preşedintele noului PNL, Florin Ţurcanu a decis în mod oficial să-şi încheie cariera politică. După ce a fost condamnat la închisoare şi suspendat de prefect din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Ţurcanu a anunţat că se retrage definitiv din politică şi din viaţa publică.

Demisie cu repetiţie

Miercuri, Florin Ţurcanu a demisionat oficial din toate funcţiile pe care le deţine în cadrul PNL şi spune că vrea să se retragă din politică. ”Am anunţat de ceva vreme că intenţionez să mă retrag din spaţiul politic şi public, lucru concretizat astăzi prin depunerea demisiei mele din toate funcţiile politice pe care le deţin în cadrul PNL Botoşani.”, a precizat Florin Ţurcanu.

Practic este o demisie cu repetiţie fiindcă şi acum două săptămâni Florin Ţurcanu a anunţat că-şi dă demisia  din şefia PNL Botoşani, încercând să-l propună pe fratele său, europarlamentarul Mihai Ţurcanu în funcţia de co-preşedinte al filialei botoşănene. Mai mulţi mebrii ai partidului s-au revoltat însă.

Petrache, noul lider

În urma deliberărilor din PNL, interimatul va fi asigurat de secretarul partidului, Marian Petrache. Decizia a fost luată de conducerea centrală a partidului, pentru a fi evitate alte discuţii. ”Este o soluţie conjuncturală. Nu ştiu pe ce perioadă, dar nu cred că până vor fi alegerile la PNL în 2017. Domnul Petrache ştie probleme de politică şi îl aştept să vină la Botoşani să începem colaborarea.

Este o soluţie inteligentă pe moment.”, a precizat Cătăli Flurut, copreşedintele PNL. Căderea lui Ţurcanu a venit după ce a fost condamnat la puşcărie anul trecut pentru fals intelectual, consemnând fals excluderea din partid a unor membri, pentru a face loc în funcţii publice unor protejaţi. Ţurcanu a primit 6 luni de închisoare cu suspendare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Urmează alegeri anticipate la Botoşani. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu obligat de magistraţi să renunţe definitiv la funcţie

Consiliul Judeţean Botoşani are un nou preşedinte! Liberalul Gheorghe Sorescu va asigura interimatul după suspendarea fostului preşedinte Florin Ţurcanu

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite