Botoşani: De 14 ani, alesul oamenilor

Ioan Toma a fost ales primarul comunei Brăeşti în 1996 şi de atunci nimeni nu mai stat pe scaunul celui mai important om din comună.

Ştiri pe aceeaşi temă

La ultimele alegeri locale, Ioan Toma nu a mai ajuns în al doilea tur de scrutin, el fiind declarat învingător după ce peste 80% dintre votanţii din comună au ales să meargă pe mâna aceluiaşi inginer agronom.

"Este om al satului. După ce a terminat facultatea a venit înapoi în comuna ca să muncească tot pentru oamenii din zonă. Nu este altul mai bun şi care să îşi dorească să facă mai multe pentru această comună mica",a declarat Verginica Floarea.

Comuna Brăeşti numără aproximativ 2500 de locuitori, dintre care jumătate locuiesc în comună. De la alegerea lui Ioan Toma în funcţia de primar, oamenii declară că au avut numai de câştigat.

"A făcut drumuri la Poiana, la Popeni, că nici nu au visat aceia că o să aibă vreodată asfalt. Îmi vine să mă duc în excursie până acolo, numai să văd cum sunt drumurile", a adăugat Cernica Grig.

Succesul primarului longeviv stă şi în educaţia sa. Inginerul agronom este văzut ca un adevărat specialist în comună, iar localnicii care se ocupă numai de agricultură şi creşterea animalelor nu ezită să îi ceară sfaturile.

"Eu sunt născut şi crescut aici. M-am săturat să văd că nu se face nimic în comună şi am decis să candidez pentru primar. În fiecare zi mă gândesc că e ultima zi în care sunt primar şi încerc pe cât posibil să rezolv toate problemele oamenilor care vin la mine", a declarat primarul Ioan Toma.

Primarul are acum 54 de ani şi este decis să candideze pentru încă un mandat.

"Nu apreciez faptul că repartiţia unor sume de bani de la buget nu se face pe competenţe sau pe proiecte. Chiar dacă am candidat pe lista unui partid, după alegeri am uitat şi am devenit administratorul acestei comune. Politica nu are ce căuta în administraţie dacă interesul oamenilor este primordial", a conchis primarul.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările