VIDEO Incendiu într-un bloc din Bistriţa. Un bărbat a murit după ce apartamentul în care locuia a luat foc de la o lumânare

VIDEO Incendiu într-un bloc din Bistriţa. Un bărbat a murit după ce apartamentul în care locuia a luat foc de la o lumânare

Incendiul s-a dovedit fatal pentru un bărbat de 90 de ani. FOTO: Bistriţeanul

Un bărbat de 90 de ani a murit şi mai mulţi oameni s-au intoxicat cu fum, în urma unui incendiu care a cuprins, în această dimineaţă, un imobil din zona centrală a Bistriţei.

Potrivit primelor informaţii, flăcările au cuprins un apartament de la etajul al doilea al unei clădiri situate pe strada Odobescu, iar locatarul acestuia, un bărbat de 90 de ani, a fost găsit de către echipajele medicale în stop cardio-respirator, nemaiputând fi salvat. 

Vecinii spun că bărbatul mai obişnuia să facă foc în soba din apartament. Iar uneori, îşi lăsa lumânări aprinse peste noapte, notează Bistriţeanul. Potrivit sursei citate, flăcările au fost observate de unul dintre locatari. Când a coborât la maşină, a văzut fum ieşind din apartamentul bărbatului şi a alertat vecinii şi a sunat la 112.

Mai multe echipaje de pompieri şi patru ambulanţe au fost trimise la faţa locului, iar flăcările au fost stinse. Un număr de 20 de persoane au fost evacuate, iar şapte dintre ele au ajuns la spital intoxicate cu fum. Printre acestea se află şi un copil de un an şi opt luni.

„Incendiul a fost lichidat. Concomitent cu acţiunile de localizare şi lichidare a focarelor, toate persoanele au fost evacuate din bloc. Aproximativ 20 de persoane au fost evacuate de către pompierii militari, restul au ieşit singure din locuinţe. În momentul în care pompierii au putut intra în apartamentul de la care a izbucnit incendiul, aceştia au găsit un bărbat în stop cardio-respirator. I se aplică protocolul de resuscitare. Mai multe persoane primesc îngrijiri la locul intervenţiei ( intoxicaţii cu fum). Până acum, un copil de 1 an şi 8 luni şi mama acestuia au fost transportaţi la spital. Intervenţia este în dinamică”, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru SItuaţii de Urgenţă Bistriţa Năsăud. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: